Δήμος Καλαμάτας: Ανάληψη του λειτουργικού κόστος για τα πυροσβεστικά της ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας

Δήμος Καλαμάτας: Ανάληψη του λειτουργικού κόστος για τα πυροσβεστικά της ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας

Τη συντήρηση του πολύτιμου στόλου πυροσβεστικών οχημάτων της Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών 4Χ4 Μεσσηνίας, ανέλαβε ο δήμος Καλαμάτας, ως έμπρακτη στήριξη της σημαντικής προσπάθειας που καταβάλλουν οι εθελοντές της Ομάδας για την προστασία των πολιτών, του περιβάλλοντος, της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας στις περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και άλλων έκτακτων καταστάσεων.

Χθες το μεσημέρι, στο γραφείο του δημάρχου ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και ο πρόεδρος της ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας, Κώστας Βλαχονικολός, υπέγραψαν το χρησιδάνειο παραχώρησης των πυροσβεστικών οχημάτων της Ομάδας στο δήμο για την ανάληψη του λειτουργικού τους κόστους, το οποίο εκτιμάται ότι θα ανέρχεται σε περίπου 10.000 ευρώ το χρόνο.

Παρόντες ήταν ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ζαφειρόπουλος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας, Παναγιώτης Λύρας και οι εθελοντές της ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας. 

Ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε, ότι οι εθελοντικές οργανώσεις αποτελούν βασικό πυλώνα του μηχανισμού πολιτικής προστασίας στη χώρα και γι’ αυτό ο δήμος Καλαμάτας τις στηρίζει και έχει άριστη συνεργασία μαζί τους. Μάλιστα τόνισε, ότι ο δήμος είναι υπερήφανος για τις εθελοντικές οργανώσεις της περιοχής του και της δράση τους σε διάφορα συμβάντα.

Αναφερόμενος ειδικότερα στην ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας, ο κ. Βασιλόπουλος υπογράμμισε ότι προσφέρει σημαντικό έργο και σημείωσε ότι ο δήμος αναλαμβάνοντας το κόστος της συντήρησης του στόλου της Ομάδας ουσιαστικά ενισχύει τη δυναμική της για τη συνέχιση της προσπάθειά της. Στο κόστος που αναλαμβάνει ο Δήμος, επισήμανε ο δήμαρχος, περιλαμβάνονται τα έξοδα για τα τέλη κυκλοφορίας, την ασφάλεια και ό,τι χρειάζεται ώστε τα πυροσβεστικά οχήματα να είναι αξιόμαχα. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας κ. Βλαχονικολός τόνισε, ότι η μέρα είναι ιστορική για την Ομάδα του, γιατί με τη συγκεκριμένη συνεργασία με το δήμο αναγνωρίζεται με τον πλέον ουσιαστικό τρόπο, το έργο της. Ο πρόεδρος σημείωσε ότι η Ομάδα, με τη στήριξη του δημάρχου, έχει προχωρήσει από καιρό σε ένα σχεδιασμό για την απόκτηση πυροσβεστικών οχημάτων, με σκοπό οι εθελοντές να μπορούν να επεμβαίνουν άμεσα, αξιόπιστα και με ασφάλεια όταν σημειώνονται συμβάντα.

 Το λειτουργικό κόστος αυτών των πυροσβεστικών οχημάτων αναλαμβάνει πλέον ο Δήμος, σημείωσε ο κ. Βλαχονικολός, επισημαίνοντας ότι το κράτος επιβαρύνει τα οχήματα των εθελοντικών οργανώσεων με το ίδιο κόστος με το οποίο βαρύνονται τα ιδιωτικά οχήματα! Ο κ. Βλαχονικολός ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον δήμαρχο αλλά και τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας, τονίζοντας ότι είναι δίπλα στην ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας ό,τι και αν χρειαστεί. 

Την ικανοποίησή τους για τη συνεργασία του δήμου με την Ομάδα σημείωσαν επίσης με δηλώσεις οι Γιάννης Ζαφειρόπουλος και Παναγιώτης Λύρας.