Ίδρυμα «Αντώνης Σαμαράς»: Απόψε η εναρκτήρια εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον πρώην πρωθυπουργό

Ίδρυμα «Αντώνης Σαμαράς»: Απόψε η εναρκτήρια εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον πρώην πρωθυπουργό

Από την καρδιά της ΑΘήνας, στο θέατρο Παλλάς, επί της Βουκουρεστίου πραγματοποιείται απόψε η έναρξη λειτουργίας του ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς» με κεντρικό ομιλητή τον πρώην πρωθυπουργό.

Όπως έχει αναφερθεί, σκοπός του ιδρύματος είναι η συστηματική μελέτη, έρευνα και προβολή του έργου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης με την ανάδειξη γεγονότων της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται «η καταγραφή, ψηφιοποίηση κι αξιοποίηση του προσωπικού αρχείου του Αντώνη Σαμαρά, η έκδοση βιβλίων και συγγραμμάτων που αφορούν στην εκτίμηση πολιτικών και ιστορικών γεγονότων της πατρίδας μας, όπως επίσης και η δημιουργία πανεπιστημιακής έδρας πολιτικών σπουδών σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής».

Να σημειωθεί ότι στο χώρο έχουν φτάσει, ήδη, προκειμένου να τιμήσουν με την παρουσία τους τον μεσσήνιο Αντώνη Σαμαρά πλήθος μεσσήνιων, οι βουλευτές του νομού, αυτοδιοικητικοί Α’ και Β’ βαθμού του νομού, οι βουλευτές ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.ά.