Ηλεκτρονική απογραφή στρατευσίμων κλάσης 2026

Ηλεκτρονική απογραφή στρατευσίμων κλάσης 2026

Σύμφωνα με έγγραφο οδηγιών του ΓΕΕΘΑ, από το δήμο Καλαμάτας επισημαίνονται τα ακόλουθα: Η ηλεκτρονική απογραφή στρατευσίμων οι οποίοι γεννήθηκαν το έτος 2005 (ανήκοντες στην κλάση 2026) θα πραγματοποιηθεί από 2-1-2023 έως και 31-3- 2023.

Η συμπλήρωση και κατάθεση του Δελτίου Απογραφής είναι δυνατόν να πραγματοποιείται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.stratologia.gr από το μενού «Υποβολή αιτημάτων / Κατάθεση Δελτίου Απογραφής» με χρήση των προσωπικών κωδικών TAXIS των στρατευσίμων, είτε σε οποιαδήποτε Στρατολογική Υπηρεσία (ΣΥ) ή Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Οι στρατεύσιμοι που θα προσέρχονται στα ΚΕΠ, πρέπει κατά την προσέλευσή τους να προσκομίσουν απαραίτητα, πρωτότυπα ή ευκρινή αντίγραφα δικαιολογητικών που απαιτούνται.

Οι μη εγγεγραμμένοι σε μητρώο αρρένων, οι οποίοι υποχρεούνται να απογραφούν (αδήλωτοι), προκειμένου να θεωρηθούν ως εμπροθέσμως καταθέσαντες, οφείλουν μέχρι την 31 Μαρτίου 2023, να υποβάλουν στην αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία ή στα κατά τόπους Κ.Ε.Π. βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας, από την οποία να προκύπτει ότι υπέβαλαν δικαιολογητικά για την εγγραφή τους σε μητρώα αρρένων. Οι παραπάνω έχουν υποχρέωση να απογραφούν εντός μηνός από την έκδοση της απόφασης εγγραφής τους στο μητρώο αρρένων.