Μετεγκατάσταση Ρομά: Μόνη λύση η Μπιρμπίτα

Μετεγκατάσταση Ρομά: Μόνη λύση η Μπιρμπίτα

Για τη μετεγκατάσταση των Ρομά της Αγίας Τριάδας μίλησε σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικών Θεμάτων, Γιώργος Φάβας

Ειδικότερα, ο κ. Φάβας ανέφερε πως η Υπηρεσία «πάει» σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου και υπάρχει στενή συνεργασία με το γενικό γραμματέα. Οι δε οικογένειες είναι στον αριθμό 82, των οποίων έχουν ήδη συνταχθεί τα προφίλ, ενώ έχουν σταλεί όσα χρειάζονταν στο υπουργείο.

Πλέον στο Δήμο, παρατήρησε, αναμένουν την τεχνική έκθεση από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, που περιμένει να λάβει από την Περιφερειακή Ενότητα τις παλιές μελέτες αδειόδοτησης και ό,τι άλλο χρειάζεται για να γίνει μια άρτια μελέτη.

Σε ερώτηση για το πόσες από τις 82 οικογένειες συμφωνούν να πάνε στο χώρο της Μπιρμπίτας, ο κ. Φάβας απάντησε ότι ακόμα δεν έχουν φτάσει στο σημείο των συζητήσεων για να πουν αν συμφωνούν ή όχι, αλλά παραδέχτηκε ότι υπάρχουν σίγουρα κάποιοι που διαφωνούν.

Ο Δήμος, σχολίασε, είναι υποχρεωμένος να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μετεγκατάστασης για το χώρο της Μπιρμπίτας. Ξεκαθάρισε, δε, ότι για να γίνει μετεγκατάσταση σε διαφορετικά σημεία αυτών των οικογενειών θα πρέπει να υπάρξουν τα κατάλληλα οικόπεδα, που δεν υπάρχουν, άρα η Μπιρμπίτα είναι μονόδρομος.

Κλείνοντας δήλωσε ότι, αν μεταφερθούν εκεί, ο Δήμος θα παρέχει τη μεταφορά των παιδιών στα σχολεία και θα δημιουργήσει κοινόχρηστους χώρους, όπως πάρκα και παιδικές χαρές, μέσα στην Μπιρμπίτα.
Πάντως, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει θετική έκβαση.
Π.Μπ.