Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών

Τις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας στηρίζει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας και συντάσσεται με τις θέσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, εκφράζοντας την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή για τη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη, την ιατρική εκπαίδευση, τις μισθολογικές ρυθμίσεις για τους ιατρούς και τους οδοντιάτρους του ΕΣΥ και άλλες διατάξεις που προβλέπει.

Μάλιστα, ζητά συγκεκριμένα την απόσυρση του άρθρου 10 του νομοσχεδίου, το οποίο, όπως τονίζει, θα υποβαθμίσει την ήδη υποστελεχωμένη νοσοκομειακή περίθαλψη στη χώρα.

Απόσυρση νομοσχεδίου
Ο Ιατρικός Σύλλογος διευκρινίζει ότι το συγκεκριμένο άρθρο προωθεί τον αθέμιτο ανταγωνισμό με ιδιώτες ιατρούς, καταργεί την ισότιμη πρόσβαση ασθενών στο ΕΣΥ και δημιουργεί ταυτόχρονα γιατρούς και ασθενείς πολλαπλών ταχυτήτων.

«Η λύση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας γίνεται με χρηματοδότηση και με προκήρυξη μόνιμων θέσεων εργασίας και όχι με εμβαλωματικές λύσεις. Ο ιατρικός κόσμος είναι ανοιχτός στη βάση της αναβάθμισης του ΕΣΥ και την ισότητα της ίσης ευκαιρίας μεταξύ ιδιωτών και ιατρών του ΕΣΥ.  Όσον αφορά στην ιατρική εκπαίδευση και τις μισθολογικές ρυθμίσεις, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα στρέψει περισσότερους συναδέλφους μας προς τη φυγή στο εξωτερικό, ενώ η πατρίδα μας τους χρειάζεται σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου.

Τέλος, υπογραμμίζεται πως, σε ό,τι αφορά τις αλλαγές που προβλέπονται για τους τοκετούς εκτός νοσοκομειακών δομών, τους καθιστούν επικίνδυνους για την υγεία των επιτόκων, ζητώντας να προσαρμοστούν στις προτάσεις της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας.

«Ζητάμε από το υπουργείο Υγείας και τη Βουλή των Ελλήνων να ξανασκεφτούν σοβαρά την υγεία των Ελλήνων πολιτών», καταλήγει η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.

Της Βίκυς Βετουλάκη