Οι τρέχουσες εξελίξεις κυριάρχησαν στην εκδήλωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μεσσηνίας

Οι τρέχουσες εξελίξεις κυριάρχησαν στην εκδήλωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μεσσηνίας

Πολιτική εκδήλωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μεσσηνίας για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και το Εθνικό Σύστημα Υγείας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου REX στην Καλαμάτα, με ομιλητές το βουλευτή Αρκαδίας και αντιπρόεδρο της Βουλής, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Πέννυ Δαλαμπούρα.

Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με νέους, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχετικά με την έλλειψη στέγης, την ανεργία, τους χαμηλούς μισθούς που αποτελούν τροχοπέδη για την περαιτέρω εξέλιξη και διαμονή τους στη χώρα, αλλά και τα ναρκωτικά «που δυστυχώς λειτουργούν ως γάγγραινα στα σωθικά της κοινωνίας». Παρουσιάστηκαν δε οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σχετικά με την κοινωνική κατοικία μέσω της ορθής αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης «που δυστυχώς η κυβέρνηση της Ν.Δ. μοιράζει με αδιαφάνεια σε κολλητούς και ημετέρους», τα κίνητρα για νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας «την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές» και την ανάγκη καταπολέμησης της μάστιγας των ναρκωτικών με ενεργές πολιτικές.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με μέλη του Ιατρικού Συλλόγου, τα οποία παρέθεσαν τα τεράστια προβλήματα στον τομέα της περίθαλψης: υποστελέχωση, εξοντωτικές εφημερίες, υπερφορολόγηση, ανισοκατανομή προσωπικού μεταξύ Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας και πλήρης έλλειψη Εθνικού Σχεδίου. Υπογραμμίστηκε δε ότι με τον πρόσφατο νόμο η Νέα Δημοκρατία κατήργησε στην πράξη το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μετατρέποντας ουσιαστικά την υγεία από κοινωνικό αγαθό σε προϊόν προς εκμετάλλευση της ιδιωτικής αγοράς.

Κατά την εκδήλωση διατυπώθηκε η ρητή δέσμευση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για κατάργηση του εκτρώματος του νόμου της Ν.Δ. για το ΕΣΥ και η άμεση ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Από πλευράς του, ο γραμματέας της Ν.Ε Μεσσηνίας, Γιάννης Νικολακόπουλος, καυτηρίασε την πρόσφατη παρουσία της αν. υπουργού Υγείας, Μ. Γκάγκα, στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «οι νεκροθάφτες της δημόσιας υγείας ήρθαν να φωτογραφηθούν νομίζοντας ότι βρίσκονται στα προσφιλή τους πανηγύρια, υποτιμώντας τους πολίτες και τα χιλιάδες άλυτα προβλήματα των υγειονομικών μονάδων και της Μεσσηνίας. Απορούμε με την απάθεια των ιατρών που πρόσκεινται στη Ν.Δ. Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση το έγκλημα εις βάρος του ΕΣΥ, είναι έγκλημα εις βάρος των πολιτών και θα τιμωρηθεί στις κάλπες».

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι βασικοί άξονες του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με κεντρικό μήνυμα «Για μια Ελλάδα με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση» που κατατέθηκε στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της 11ης Δεκεμβρίου.

Επίσης, έγινε ειδική μνεία στο σκέλος της ανάγκης θεσμοθέτησης προστασίας της πρώτης κατοικίας με συγκεκριμένα κριτήρια. Της άμεσης χορήγησης δυνατότητας ρύθμισης σε 120 δόσεις των οφειλών σε ΔΟΥ/ΕΦΚΑ. Της χορήγησης δικαιώματος στο δανειολήπτη να προηγείται στην εξαγορά του δανείου του στην ίδια τιμή που αυτή θα αγοραζόταν από fund, «μια διαδικασία που δυστυχώς δεν εφαρμόστηκε στη χώρα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και δημιούργησε τα φαινόμενα Πάτση, σε αντίθεση με άλλες χώρες όπως η Κύπρος», όπως σχολιάστηκε.

Τέλος, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις, διατυπώθηκε πως όποιες κηλίδες προκύπτουν από ιδιωτικά ζητήματα προσώπων που χρησιμοποίησαν το χώρο ως όχημα για την προσωπική τους ανέλιξη, δε θα αμαυρώσουν την πορεία της παράταξης στο δρόμο προς τη δημοκρατική ανατροπή του παρόντος πολιτικού σκηνικού.