Πληθαίνουν οι καταγγελίες Μεσσηνίων κατά εμπόρου αυτοκινήτων γειτονικού νομού

Πληθαίνουν οι καταγγελίες Μεσσηνίων  κατά εμπόρου αυτοκινήτων γειτονικού νομού

Με συνέχεια και όχι μεμονωμένη φαίνεται να είναι η περίπτωση με υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτων που κατηγορούν έμπορο εκτός Μεσσηνίας πως τους έχει πάρει μεγάλα χρηματικά ποσά, χωρίς να τους παραδίδει το αυτοκίνητο που έχουν παραγγείλει, αλλά ούτε και να τους τα επιστρέφει.

Μετά το σχόλιο που δημοσιεύσαμε με την περίπτωση Καλαματιανού που ήδη έχει κινηθεί νομικά για χρήματα που έδωσε χωρίς να πάρει αυτοκίνητο, μαζί μας επικοινώνησε και δεύτερος Καλαματιανός, ο οποίος αντιμετωπίζει την ίδια περίπτωση. Όπως μας είπε, μάλιστα, έχει ήδη έρθει σε επαφή με τουλάχιστον άλλα 6-7 άτομα που έχουν πάθει ακριβώς το ίδιο.

Ούτε αυτοκίνητο ούτε χρήματα
Στην περίπτωση που αναφέραμε αρχικά, Μεσσήνιος προσπάθησε να αγοράσει αυτοκίνητο από το εξωτερικό, μέσω συγκεκριμένου εμπόρου που δραστηριοποιείται σε γειτονικό από τη Μεσσηνία νομό, αλλά αν κι έχει περάσει ικανό χρονικό διάστημα, ούτε όχημα έχει παραλάβει ούτε τα χρήματα που έδωσε του επιστράφηκαν.

Όπως μας εξήγησε, απευθύνθηκε στο συγκεκριμένο έμπορο έπειτα από συστάσεις. Βρήκε το όχημα που επιθυμούσε σε έμπορο στη Γερμανία και ξεκίνησε τις διαδικασίες. Κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό του εμπόρου μεγάλο ποσό για την αγορά του αυτοκινήτου (έχοντας όμως όλα τα παραστατικά και παίρνοντας απόδειξη για τα χρήματα που έδωσε), αλλά παρά τις οχλήσεις του το αυτοκίνητο δεν ήρθε ποτέ στην Ελλάδα, ούτε και τα χρήματά του έχει πάρει πίσω.

Ο έμπορος από το γειτονικό νομό ισχυρίζεται ότι κάτι έγινε και δεν αγοράσθηκε το αυτοκίνητο, ενώ θα του επιστρέψει τα χρήματα. Όμως, αυτό δεν έχει γίνει, αν και έχουν περάσει κάποιοι μήνες.

Παράλληλα, από τον έμπορο στη Γερμανία έμαθε ότι αρχικά έγινε κράτηση του αυτοκινήτου, αλλά ποτέ δεν πληρώθηκε, κι έτσι ύστερα από κάποιες μέρες το όχημα τέθηκε και πάλι σε πώληση.

Κι άλλες περιπτώσεις
Στη δεύτερη περίπτωση επικοινώνησε μαζί μας επιχειρηματίας από την Καλαμάτα, ο οποίος είχε προμηθευτεί κι άλλα οχήματα από το συγκεκριμένο έμπορο τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς όμως να δημιουργηθεί πρόβλημα. Αυτή τη φορά, ωστόσο, όπως και στην παραπάνω περίπτωση, ούτε αυτοκίνητο παρέλαβε ούτε τα χρήματά του.

Όπως μας ανέφερε, το όχημα κόστιζε περίπου 15.000 ευρώ και ο έμπορος ζήτησε όλα τα χρήματα προκαταβολικά. Παρότι αρχικά αρνήθηκε, ο έμπορος επέμενε πως τα χρειάζεται για να προχωρήσει στην αγορά του αυτοκινήτου, καθώς αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες αυτή την περίοδο. Επειδή υπήρχε καλή προηγούμενη μαρτυρία από τη συνεργασία τους, ο επιχειρηματίας κατέθεσε σχεδόν το σύνολο του ποσού, λαμβάνοντας αποδείξεις για τα χρήματα και παραδίδοντάς του τιμολόγιο αγοράς του αυτοκινήτου.

Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση, παρότι έχουν περάσει κάποιοι μήνες, το αυτοκίνητο δεν ήρθε ποτέ από τη Γερμανία, ούτε τα χρήματα έχει πάρει πίσω.

Ο επιχειρηματίας μάς εξήγησε ότι έχει έρθει σε επαφή με άλλα 6-7 άτομα που τους έχει συμβεί το ίδιο, τόσο στη Μεσσηνία όσο και σε άλλους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Όλοι τους έχουν σκοπό να κινηθούν νομικά, καθώς, όπως μας είπαν, θεωρούν ότι έχουν εξαπατηθεί.

Της Βίκυς Βετουλάκη