Ζευγάρι Ρομά εξαπατούσε πολίτες με πρόσχημα την αγορά οχήματος

Ζευγάρι Ρομά εξαπατούσε  πολίτες με πρόσχημα την αγορά οχήματος

Απάτες σε όλη την Ελλάδα, με επίκεντρο την Πελοπόννησο, διέπραττε ένα ζευγάρι Ρομά από την Αμαλιάδα. Την υπόθεση εξιχνίασε το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης αποκαλύπτοντας 14 περιπτώσεις απατών.

Μέχρι στιγμής στην Πελοπόννησο έχουν εξιχνιασθεί περιπτώσεις απάτης πολιτών σε Αρκαδία, Κορινθία, Αχαΐα, Αργολίδα και Ηλεία.

Για τις υποθέσεις κατηγορούνται μια 23χρονη και ο 27χρονος σύζυγός της, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, προέκυψε ότι το ζευγάρι, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία, εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες, αποκομίζοντας χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι αναρτούσαν αγγελίες σε γνωστές ιστοσελίδες αγοραπωλησίας οχημάτων και με το πρόσχημα πώλησης οχημάτων σε δελεαστικές τιμές, έπειθαν τους αγοραστές-παθόντες να τους καταβάλλουν χρηματικά ποσά, ως δήθεν προκαταβολή, ενώ στη συνέχεια διέκοπταν κάθε επικοινωνία μαζί τους.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από το Μάρτιο του 2023 έως και τον Οκτώβριο του 2023 είχαν διαπράξει 14 περιπτώσεις απατών, αποκομίζοντας από την εγκληματική τους δράση παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τα 5.200 ευρώ.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.