Προγραμματική σύμβαση για το δρόμο προς Αγία Θεοδώρα και Τουρκολέκα

Προγραμματική σύμβαση για το δρόμο  προς Αγία Θεοδώρα και Τουρκολέκα

Προγραμματική σύμβαση θα υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Οιχαλίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση υποδομών και βελτίωση ασφάλειας στην οδό Διαβολίτσι προς Αγία Θεοδώρα και Καλύβια προς Τουρκολέκα Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.

Το έργο θα υλοποιηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, καθώς η συγκεκριμένη υπηρεσία διαθέτει την απαιτούμενη τεχνική επάρκεια, όπως και την επάρκεια προσωπικού, σε αντίθεση με το Δήμο Οιχαλίας, που δεν έχει αυτή τη δυνατότητα.

Σύμφωνα με την τεχνική μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Μεσσηνίας, προβλέπονται να γίνουν παρεμβάσεις σε μήκος περίπου 9 χλμ. στο τμήμα από Διαβολίτσι έως Αγία Θεοδώρα, με εργασίες κατασκευής τεχνικών έργων (τοίχοι αντιστήριξης) και νέου ασφαλτοτάπητα, καθώς και εργασίες σήμανσης – ασφάλειας (διαγράμμιση, πινακίδες).

Όσον αφορά στο τμήμα από Καλύβια προς Τουρκολέκα, προβλέπεται παρέμβαση σε μήκος 600 μέτρων, με εργασίες οδοστρωσίας, κατασκευής επενδεδυμένης τάφρου, σωληνωτών οχετών, τσιμεντοστρώσεων, ασφαλτοστρώσεων, όπως και εργασίες σήμανσης – ασφάλειας.

Το δε χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου είναι 30 μήνες.

Στο μεταξύ, από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου εγκρίθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για το έργο «Καθαρισμός ρεμάτων και αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Οιχαλίας», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε ο οικονομικός φορέας «Αφοί Παναγιωτόπουλοι ΟΕ» με μέση έκπτωση 42,77%.

Β.Β.