Συνεδρίασε το Συντονιστικό Οργάνο Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Μεσσηνίας

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Οργάνο Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Μεσσηνίας

Συνεδρίασε την Τετάρτη στην αίθουσα συνεδριάσεων της πρώην Σχολής Παπαφλέσσα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Καπέλιου. 

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Χαντζής, υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Μεσσηνίας, Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, εκπρόσωποι Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αστυνομίας, Λιμενικού, 77ΜΕ και 120 ΠΕΑ, καθώς και εκπρόσωποι των Δήμων Μεσσηνίας, των εθελοντικών οργανώσεων και λοιπών εμπλεκομένων φορέων (Μορέας, Διεύθυνση Δασών, ΔΕΔΔΗΕ).

Ειδικότερα, ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην ετοιμότητα των υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας, στη διασφάλιση της επικοινωνίας και στο συντονισμό της δράσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς και στη λήψη των αναγκαίων μέτρων πρόληψης, ετοιμότητας και καταστολής, προς αντιμετώπιση κινδύνων από εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων από χιονοπτώσεις και παγετούς.

Όλοι δε οι εκπρόσωποι των φορέων αναφέρθηκαν στο σχεδιασμό που έχουν για την αντιμετώπιση τυχόν ακραίων φαινομένων από χιονοπτώσεις και παγετούς, ενώ τονίστηκε ο υψηλός βαθμός ετοιμότητας όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.