Ξεκινούν μελέτες στο τμήμα μέχρι την Αρχαία Ολυμπία

Ξεκινούν μελέτες στο τμήμα  μέχρι την Αρχαία Ολυμπία

Προσδοκίες να συνεχιστεί το έργο και στη Μεσσηνία

Σημαντικά στοιχεία για την πρόοδο των έργων στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος έδωσε από τη συχνότητα της ΕΡΑ ΠΥΡΓΟΥ ο διευθύνων σύμβουλος, Παναγιώτης Παπανικόλας.

Μέσα από την εκπομπή της Δήμητρας Αναργύρου μίλησε για τα έργα, την απασχόληση, το χρονοδιάγραμμα, ενώ έδωσε και τα φώτα του για τις μελέτες που ξεκίνησαν για το τμήμα μέχρι την Αρχαία Ολυμπία.

Όπως είπε ο κ. Παπανικόλας, τα έργα έχουν ξεκινήσει, τρέχουν με εντατικούς ρυθμούς και σήμερα έχουν φτάσει στο 10%. «Είχαμε μια πολύ καλή καλοκαιρινή περίοδο στο έργο, και μέχρι και σήμερα είμαστε μπροστά από το χρονοδιάγραμμα. Είναι βέβαια νωρίς, έχουμε δρόμο μπροστά μας, αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τηρηθούν οι χρόνοι” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για τις ανατιμήσεις σε υλικά και καύσιμα, σημειώθηκε ότι η κοινοπραξία βρίσκεται σε συνεννόηση με το υπουργείο ΥΠΟΜΕ, το θέμα είναι στο τραπέζι και προς το παρόν δεν έχει επηρεάσει την εξέλιξη των εργασιών. “Παρακολουθούμε στενά το θέμα των τιμών που μπορεί να επηρεάσουν την εξέλιξη των έργων” σχολίασε.

Ο ισχυρός άνδρας της Ολυμπίας Οδού αποκάλυψε, επίσης, ότι έχει δοθεί εντολή από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να ξεκινήσουν οι μελέτες για το τμήμα Πύργος-Αρχαία Ολυμπία, προκειμένου να γίνουν έργα οδικής ασφάλειας.

Ωστόσο, όπως σημείωσε, όταν θα κατασκευαστεί το επόμενο τμήμα Πύργος-Αλφειός, μήκους 12 χλμ., εκεί θα υπάρξει ένας κόμβος που θα μειώσει ακόμα περισσότερο την απόσταση με την Αρχαία Ολυμπία. Θα είναι νέα χάραξη, επί της ουσίας σαν μια Περιφερειακή του Πύργου.

Για το έργο οδικής ασφάλειας της εθνικής Πατρών-Πύργου, μια εργολαβία του υπουργείου Υποδομών (που εκτελεί η ΑΚΤΩΡ), ο κ. Παπανικόλας είπε πως οι οδηγοί καλό θα ήταν να σεβαστούν τις κορύνες που έχουν τοποθετηθεί, να έχουν υπομονή και, όπως πολύ σωστά σχολίασε, “δεν πειράζει να φτάσουμε και 10 λεπτά αργότερα στον προορισμό μας, αρκεί να φτάσουμε ασφαλείς”.