«8 μήνες που συντάραξαν την Ελλάδα»: Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Δημήτρη Στρατούλη στην Καλαμάτα

«8 μήνες που συντάραξαν την Ελλάδα»: Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Δημήτρη Στρατούλη στην Καλαμάτα

Έπειτα από την παρέλευση ικανού χρονικού διαστήματος ο πρώην αναπληρωτής υπουργός καταγράφει τα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα το πρώτο οκτάμηνο του 2015

Το βιβλίο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης και εκλεγμένου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Στρατούλη, με τίτλο «8 μήνες που συντάραξαν την Ελλάδα», παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας.

Θέλοντας να αποτυπώσει τα κρίσιμα γεγονότα του 2015, αφηγείται όλες τις εξελίξεις μιας πολυτάραχης περιόδου, όπως τις έζησε ο ίδιος ως αναπληρωτής υπουργός στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα από τα ερωτήματα στα οποία παραθέτει τη δική του αλήθεια, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του, είναι το πώς η προεκλογική δέσμευση για ακύρωση των μνημονίων μετατράπηκε σε υπογραφή του τρίτου μνημονίου από τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ταυτόχρονα, σε μια προσπάθεια να αποτυπώσει τα γεγονότα με τον τρόπο που θα τα ζούσε ο οποιοσδήποτε κατείχε αντίστοιχη κυβερνητική θέση την περίοδο των μνημονίων, ο κ. Στρατούλης σχολιάζει εκτενώς το πώς μια σειρά αποφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ επηρέασαν τους διεθνείς συσχετισμούς, ενώ υπογραμμίζει σε αρκετά μέρη του βιβλίου πως εκείνη η χρονική περίοδος ήταν ευκαιρία για την Αριστερά να αποδείξει το ηθικό της πλεονέκτημα, η οποία τελικά χάθηκε. 

Τη συζήτηση άνοιξε ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην βουλευτής Μεσσηνίας, Θανάσης Πετράκος, προλογίζοντας το βιβλίο και μιλώντας για το συγγραφέα, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρώην ευρωβουλευτής και υπουργός, Νίκος Χουντής, διευρύνοντας το πλαίσιο συζήτησης γύρω από εκείνη την περίοδο στη χώρα.

Μέσω βίντεο μίλησε για το βιβλίο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κρίτων Αρσένης, αλλά και η δικηγόρος Αναστασία Σταυροπούλου.

Λίγο πριν να πάρει το λόγο για να απευθυνθεί στο κοινό της πόλης ο συγγραφέας Δημήτρης Στρατούλης συνοψίζοντας τα παραπάνω, η φιλόλογος Δήμητρα Δημοπούλου ανέγνωσε αποσπάσματα από το βιβλίο.

Χρ.Μ.