Απροσπέλαστο από τα νερά το σχολικό συγκρότημα των Γιαννιτσανίκων

Απροσπέλαστο από τα νερά το σχολικό συγκρότημα των Γιαννιτσανίκων

Μέσα στις λάσπες και τα νερά πρέπει να πατούν τις βροχερές μέρες περίπου 1.000 άτομα, μαθητές και γονείς, προκειμένου να φτάσουν στις σχολικές μονάδες του συγκροτήματος Γιαννιτσανίκων, από το χώρο που βρίσκεται στην οδό Σφακιανάκη.

Η κατάσταση πραγματικά είναι τραγική και τόσο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού Σχολείου όσο και οι διευθυντές των σχολείων έχουν ζητήσει να υπάρξει παρέμβαση από το Δήμο Καλαμάτας, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα.

Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα λειτουργούν το Ειδικό Σχολείο, το 18ο Δημοτικό Σχολείο, το 2ο Γυμνάσιο, το 3ο Γυμνάσιο, το 2ο Λύκειο και το 5ο Λύκειο Καλαμάτας.

Χρόνιο πρόβλημα
Έτσι και χθες, λόγω της βροχής, ο χώρος πίσω από τα σχολεία, στην οδό Σφακιανάκη, είχε γίνει παντελώς αδιάβατος. Εκεί υπάρχει μεγάλο πλάτωμα και εξυπηρετεί την προσέγγιση τόσων πολλών οχημάτων, καθώς η μπροστινή πλευρά του συγκροτήματος, στην οδό Βασ. Γεωργίου, μπλοκάρει εύκολα από τα σταθμευμένα οχήματα, διότι στην περιοχή βρίσκονται και δύο μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, αυτό είναι ένα από τα χρόνια προβλήματα του σχολείου. Το καλοκαίρι τούς «τρώει» η σκόνη, ενώ το χειμώνα εκατοντάδες γονείς, πρωί και μεσημέρι, όταν βρέχει, σχεδόν «κολυμπούν» για να προσεγγίσουν τα σχολεία.

Πλημμυρίζει
Χθες ο αύλειος χώρος του Ειδικού Σχολείου είχε πλημμυρίσει και τα νερά δεν έφευγαν. Επίσης, στο κτήριο υπάρχουν 4-5 υδρορροές που κατεβαίνουν από την ταράτσα και τα νερά καταλήγουν στο προαύλιο, με αποτέλεσμα όλος ο χώρος να γίνεται αδιάβατος.

«Είναι πολλές οι φορές που έχουμε προσπαθήσει για την επίλυση του προβλήματος, προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Ελπίζουμε αυτήν τη φορά να αναλάβουν τις πρωτοβουλίες που θα λύσουν οριστικά την “απαράδεκτη” αυτή κατάσταση», τονίζει σε ενημέρωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη