Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους Καλαμάτας: Αφιέρωμα στην Κύπρο το Σαββατοκύριακο

Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους Καλαμάτας: Αφιέρωμα στην Κύπρο το Σαββατοκύριακο

Με αφιέρωμα στην Κύπρο και την Εισβολή συνεχίζει τις προβολές του αυτό το Σαββατοκύριακο το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους Καλαμάτας. Οι προβολές θα γίνουν στο αμφιθέατρο «Θ. Αγγελόπουλος», με αποκορύφωμα τη συζήτηση για την Κύπρο, αύριο Κυριακή στις 6.45 το απόγευμα.

Στη συζήτηση θα πάρουν μέρος ο σκηνοθέτης της ταινίας «38 Ημέρες», Σπύρος Βλαχάκης, καθώς και εκπρόσωποι του Γυμνασίου Αγλατζιάς που μαζί με 18 μαθητές έφτιαξαν τις ταινίες «Κάλτσες Αταίριαστες» και το «Νυφικό της Αργυρώς». Επίσης, θα συνδεθεί διαδικτυακά ο Θέμος Δημητρίου, πολιτικός μηχανικός και μέλος του Συμβουλίου Ανοικοδόμησης και Επανεγκατάστασης Κύπρου. 

Οι ταινίες του αφιερώματος

«Κίνητρο (Motive)» του Στέλιου Δημητρίου 28/1, 12.15

Το “MOTIVE” διηγείται την ιστορία μιας γυναίκας, της οποίας ο προσωπικός χώρος οριοθετείται από μη τυπικά χαρακτηριστικά….

«Διχασμένοι ακόμα» του Αντώνη Πουλιάση 28/1, 16.40

Το Φεβρουάριο του 2020, τα σημεία διέλευσης που επιτρέπουν την επαφή των χωρισμένων κοινοτήτων της Κύπρου, έκλεισαν για πρώτη φορά…

«Τα Φαντάσματα των Βαρωσίων» της Ανζελίκ Κουρούνης

28/1, 17.07

Ιούλιος 1974. Η Τουρκία εισβάλλει στη Βόρεια Κύπρο ως απάντηση στο εθνικιστικό πραξικόπημα που είχε προσπαθήσει να προσαρτήσει το νησί στην Ελλάδα…

«Το νυφικό της Αργυρώς – Τρεις αναγνώσεις» του Γυμνασίου Αγλαντζιάς 29/1, 16.45

Πώς η προσωπική εμπειρία παύει να είναι ατομική υπόθεση και γίνεται κίνητρο για καλλιτεχνική δημιουργία…

«Ρίζες» του Ιωάννη Παναγή

29/1, 17.15

Η ταινία με τίτλο «Ρίζες» προσεγγίζει την καθημερινότητα της γιαγιάς Γιαννούλας, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει το πορτραίτο ενός ιδιαίτερου δεσμού μεταξύ της ίδιας και δύο λεμονόδεντρων στην αυλή του προσφυγικού σπιτιού της.

«38 μέρες» του Σπύρου Βλαχάκη

29/1, 17.18

Το «38 μέρες» είναι ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ που αναπαράγει αληθινές οδυνηρές εμπειρίες μέσα από τα μάτια του Φίλιππου, ενός αιχμάλωτου πολέμου.

«Κάλτσες παράταιρες» του Γυμνασίου Αγλαντζιάς

29/1, 17.56

Η αληθινή ιστορία των παιδιών δύο αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής…