Εκδήλωση ΠΑΣΟΚ στη Μεσσήνη -Κατεβαίνει στο λαό για να ανεβάσει τα ποσοστά

Εκδήλωση ΠΑΣΟΚ στη Μεσσήνη -Κατεβαίνει στο λαό για να ανεβάσει τα ποσοστά

Έχοντας ως στόχο ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, προκειμένου -όπως σημειώνουν σε όλους τους τόνους στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ- να έχει ο τόπος “πρόοδο και σταθερότητα από την πρώτη Κυριακή”, στη Χαριλάου Τρικούπη επιταχύνουν τον προεκλογικό βηματισμό, με έμφαση στις απευθείας επαφές με τους πολίτες και στην περαιτέρω εξειδίκευση του προγραμματικού λόγου.

Η γραμμή του ΠΑΣΟΚ προβλέπει μετωπική σύγκρουση με τη Ν.Δ., αλλά και κλειστές πόρτες και επιθετική ρητορική για τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο αντιμετωπίζουν ως την άλλη όψη ενός ίδιου νομίσματος, με συνέπεια η χώρα και οι πολίτες να μένουν δέσμιοι ενός πολιτικού συστήματος “που αναπαράγει παθογένειες”.

Στο παραπάνω πλαίσιο θα πρέπει να τοποθετηθεί και η εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ το περασμένο Σάββατο το βράδυ σε αίθουσα του ξενοδοχείου “Κουζή” στη Μεσσήνη.

Κεντρικός ομιλητής ήταν το ιστορικό στέλεχος του κόμματος Κώστας Σκανδαλίδης, όπως και ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Η εκδήλωση άνοιξε με τοποθέτηση του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Νικολακόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε τοπικά ζητήματα, τονίζοντας ότι όλα τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη και δικαιούται η περιοχή προκειμένου να οδηγηθεί στην ανάπτυξη, βρίσκονται σε κατάσταση… αναμονής εδώ και τέσσερα χρόνια.

Στην ομιλία του ο Κώστας Σκανδαλίδης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα λάβει την τρίτη εντολή στις εκλογές και θα σχηματίσει, ή θα προσπαθήσει, εκείνο κυβέρνηση, έπειτα από συζήτηση που θα κάνει με τα άλλα δύο κόμματα, στη βάση όμως προγραμματικής συμφωνίας, όρος απαράβατος για το ΠΑΣΟΚ.

«Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί αλλιώς» συμπλήρωσε ο Κώστας Σκανδαλίδης και εξήγησε ότι η κυβέρνηση που θα σχηματίσει το ΠΑΣΟΚ θα σέβεται τους θεσμούς και θα ανοίξει μια νέα περίοδο δημοκρατικής ομαλότητας, η οποία, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, έχει οδηγηθεί στα… βράχια.

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ καταδίκασε τόσο τη Νέα Δημοκρατία όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμματα με μοντέλο διακυβέρνησης τη διατήρηση της εξουσίας και όχι το καλό της χώρας και της πολιτών.

Αντίθετα, συνέχισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, “το ΠΑΣΟΚ έρχεται από το μέλλον” και, μάλιστα, τόνισε ότι “αυτό τον καιρό νιώθω πιο ΠΑΣΟΚ από κάθε εποχή”, εξηγώντας ότι το συναίσθημα αυτό έχει δημιουργηθεί από την ενότητα που υπάρχει στο κόμμα και, κυρίως, από τη δραστηριοποίηση νέων ανθρώπων, που ύστερα από μια μακριά νύχτα ξαναβγαίνουν στο προσκήνιο για να αλλάξουν τη χώρα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι η κοινωνία έχει ελπίδα, βρίσκεται σε αναμονή και το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο στην ολότητά του για να την υπηρετήσει.

Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε αναλυτικά σε συγκεκριμένα ζητήματα, όπως τη δημόσια υγεία, σημειώνοντας ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ «είναι υγεία για την κοινωνία, ενώ η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας είναι υγεία για την αγορά». Αναφέρθηκε, επίσης, στα ζητήματα του αγροτικού τομέα και της εκπαίδευσης, ενώ μιλώντας γενικότερα για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε σε μια δράκα ασύδοτων κερδοσκόπων, τους οποίους εξυπηρετούν οι κυβερνητικές αποφάσεις.
Α.Π.