Εκπαιδευτήρια Μπουγά: «Ο εθελοντισμός δεν έχει όρια»

Εκπαιδευτήρια Μπουγά: «Ο εθελοντισμός δεν έχει όρια»

Προβολή της ταινίας «Τα όριά μας» του σκηνοθέτη Δημήτρη Γιατζουζάκη, με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Χατζήμπεη, θα γίνει την προσεχή Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου, στις 6.45 το απόγευμα, στο Cine Center στην Καλαμάτα.

Το δε ποσό που θα συγκεντρωθεί από τα εισιτήρια, τα οποία κοστίζουν 6 ευρώ, θα ενισχύσει το Σύλλογο ΔιαφοροΖΩ, καθώς και την εθελοντική ομάδα ΟΑΚ 4×4 Μεσσηνίας.

Να σημειωθεί πως ο κ. Χατζήμπεης παρότρυνε τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά κατά τη διάρκεια της περσινής εκπαιδευτικής χρονιάς να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα χρήματα μέσω ειδικής πλατφόρμας crowdfunding, και να γίνει πράξη η εφαρμογή Volunt Up, που συμβάλλει στο συντονισμό εθελοντικών ομάδων. 

Η εφαρμογή είναι πλέον διαθέσιμη στο play store για android κινητά.

Λίγα λόγια για την εφαρμογή

H εφαρμογή «VoluntUp», που δημιούργησαν τα παιδιά της Α’ και Β’ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» Junior Achievement Greece και αφορά στην υποστήριξη εθελοντικών δράσεων, είναι πλέον διαθέσιμη στο play store για android κινητά.

Η «Voluntup» έχει διπλό στόχο:

1. Να δίνει τη δυνατότητα σε φορείς να συντονίζουν εθελοντικές δράσεις και να βρίσκουν εθελοντές μέσω της εφαρμογής.

2. Να ενημερώνει εν δυνάμει εθελοντές για δράσεις και έκτακτες ανάγκες, στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν και να παρέχουν βοήθεια.

Λίγα λόγια για την ταινία

Ένας αθλητής με αναπηρία πηγαίνει την επτάχρονη κόρη του και τον πεντάχρονο γιο του σε έναν από τους πρώτους τους αγώνες παιδικού τριάθλου και θυμάται τον πιο δύσκολο αγώνα που ο ίδιος έχει κάνει ποτέ: ένα IRONMAN. Πρόκειται για μια από τις πιο εξαντλητικές ψυχοσωματικές δοκιμασίες που μπορεί ν’ αντέξει κανείς: έναν αγώνα που περιλαμβάνει 3,86 χλμ. κολύμβησης, 180 χλμ. ποδηλάτου και 42,2 χλμ. ενός μαραθωνίου σε μια μέρα.

ΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ, όμως, δεν είναι μόνο μια ταινία για το τρίαθλο ή για την προσωπική ιστορία του πρώτου Έλληνα αθλητή με αναπηρία που ολοκλήρωσε τον άθλο του IRONMAN. Είναι μια ταινία με χιούμορ και αισιοδοξία, που μιλά επίσης για τον τρόπο που ο αθλητισμός επηρεάζει μια οικογένεια, γεφυρώνοντας την απόσταση ανάμεσα στα παιδιά και τους γονείς. Αναδεικνύει την οπτική των παιδιών, που μέσα από τον αθλητισμό προσπαθούν να αντιληφθούν την ιδέα της υπέρβασης των ορίων μας, που τόσο πολύ γοητεύει τους μεγάλους.