Η απελευθέρωση των πλειστηριασμών…

Η απελευθέρωση των πλειστηριασμών…

Κρίσιμη δικαστική απόφαση έρχεται σύντομα (;). Ο λόγος για τους πλειστηριασμούς, καθώς στις 26 του μηνός εκδικάζεται, σύμφωνα με τον “Οικονομικό Ταχυδρόμο”, στον Άρειο Πάγο η προσφυγή για τα κόκκινα δάνεια που έχουν κάνει τα funds και οι γνωστοί… servicers.

Τις προηγούμενες μέρες η διοίκηση του Επιμελητηρίου Αχαΐας, με επιστολή της, έδωσε τη στήριξή της στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων για την παρέμβαση που θα κάνει μαζί με άλλους φορείς ενώπιον του Αρείου Πάγου κατά την 26η Ιανουαρίου, σχετικά με την υποστήριξη της προστασίας των δανειοληπτών που αδυνατούν να καταβάλουν τις υποχρεώσεις τους για διάφορους λόγους.

Ειδικότερα, οι δανειολήπτες προστατεύονται με την υφιστάμενη πρόσφατη νομολογία (απόφαση Αρείου Πάγου 822/2022) και στις 26/1/2023 ύστερα από ενέργειες των funds, εκδικάζεται ενώπιον του Αρείου Πάγου υπόθεση στην οποία θα κριθεί αν οι εταιρείες διαχείρισης, ως εντολοδόχοι των funds που αγόρασαν τα δάνεια, μπορούν να προβούν σε δικαστικές ενέργειες κατά των δανειοληπτών.

Πάντως, οι εταιρείες διαχείρισης είναι σίγουρες ότι θα αρθεί και το τελευταίο δικαστικό εμπόδιο ώστε να επισπευστούν οι πλειστηριασμοί. Άλλωστε, έχουν ήδη εκδοθεί αποφάσεις που δίνουν στις εταιρείες το δικαίωμα να επισπεύδουν τους πλειστηριασμούς.

Πότε θα εκδοθεί η απόφαση; Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023. Αλλά βάζουμε στοίχημα ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει πριν από τις εκλογές;

Α.Π.