Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας για το Λιμεναρχείο και Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας για το Λιμεναρχείο και Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας

Μετά την τελετή καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού και του αγιασμού των υδάτων στο λιμένα Καλαμάτας στο Κεντρικό Λιμεναρχείο πραγματοποιήθηκε η τελετή κοπής της βασιλόπιτάς του, καθώς και εκείνης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, τις οποίες και ευλόγησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Ευχές έδωσαν ο μητροπολίτης, ο κεντρικός λιμενάρχης Καλαμάτας, πλοίαρχος Λιμενικού Σώματος Νικόλαος Κωνσταντέλλης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, Μιχάλης Αντωνόπουλος.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καπέλιος και οι βουλευτές Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς και Αλέξης Χαρίτσης.

Μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Καλαμάτας ανέφερε: «Το δύσκολο λόγω των συνθηκών αλλά και ελπιδοφόρο για την πόλη μας 2022, αντικατέστησε το έτος των προκλήσεων, το 2023. Ένα έτος που εμείς καλούμαστε να υλοποιήσουμε όλα όσα σχεδιαστεί σε επίπεδο περιφέρειας με τα μεγάλα εθνικά έργα, σε επίπεδο Δήμου, με τα μεγάλα έργα που έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, αλλά βέβαια και το κλιματικό συμβόλαιο του Δήμου, που αποτελεί προτεραιότητα για εμάς, όπου και σε επίπεδο παραλίας προβλέπονται σημαντικές παρεμβάσεις, που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία της περιοχής.

Αναφέρομαι στις διανοίξεις οδών που πρέπει να γίνουν και έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, με διανοίξεις και διαμορφώσεις χώρων στάθμευσης μέσω δημοτικών πόρων, με αναπλάσεις που έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και προχωρούν, αλλά και με πολλές μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια και θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα.

Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε σε εξέλιξη τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το παραλιακό μας μέτωπο και, βέβαια, το υδατοδρόμιο, όπου αναμένουμε την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών, αλλά και το υδάτινο πεδίο που ετοιμάζουμε μέσα από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, προκειμένου μέσα στο 2023 η Καλαμάτα να είναι έτοιμη να υποδεχθεί υδροπλάνα.

Για να τα πετύχουμε αυτά χρειάζεται σκληρή δουλειά, αλλά και συνεργασία του Δήμου με το Λιμενικό Ταμείο, με το Λιμεναρχείο, με την Πολιτεία, με την Περιφέρεια, με τους επαγγελματικούς φορείς και τους πολίτες της παραλιακής ζώνης.

Να ευχηθώ να έχουμε μια καλή χρονιά για την παραλιακή μας ζώνη, να ευχαριστήσω το λιμενάρχη και τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας για την εξαιρετική και διαχρονική συνεργασία, τόσο με το Δήμο όσο και με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο».