Μέγαρο Χορού: Έρχεται το 4ο Φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιού Καλαμάτας «σΤης Ελιάς το Δάκρυ»

Μέγαρο Χορού: Έρχεται το 4ο Φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιού Καλαμάτας «σΤης Ελιάς το Δάκρυ»

Το 4ο Φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιού Καλαμάτας «σΤης Ελιάς το Δάκρυ» έρχεται από τις 3 έως τις 5 Φεβρουαρίου στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Πρόκειται για μια διοργάνωση της κοινωφελούς επιχείρησης “Φάρις” και του Δημοτικού Ωδείου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Την προσεχή Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, θα γίνει ανοιχτή παρουσίαση του Φεστιβάλ, με ελεύθερη είσοδο, σε ένα ταξίδι μνήμης με αφηγηματικές στιγμές προηγούμενων διοργανώσεων.

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, στις 9.00 το βράδυ, στο Studio του Μεγάρου Χορού, το Φεστιβάλ ξεκινά  με μια αφήγηση για ενήλικο κοινό και εφήβους από 11 χρόνων και πάνω, με τίτλο “Κι αν έχει η αγάπη βάσανα, έχει και νοστιμάδα”, με τη Νάγια Οικονομοπούλου και τη μουσική συντροφιά της Μαρίας Γεωργοπούλου. Γενική είσοδος 5 ευρώ.

Το Σάββατο 4/2, στις 11.00 το πρωί, στο Studio του Μεγάρου Χορού, η συγγραφέας και ερευνήτρια του λαϊκού παραμυθιού, Εμμανουέλα Κατρινάκη, θα παραδώσει μια διάλεξη με τίτλο “…και δρόμο παίρνει, δρόμο αφήνει…”. Μια εξερεύνηση στον κόσμο των λαϊκών παραμυθιών.

Λόγω περιορισμένων θέσεων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 6985898280 για να κρατήσουν θέση! Είσοδος ελεύθερη.

Στη συνέχεια, το απόγευμα στις 6.00, επίσης στο Studio, σύμφωνα και με το σχετικό δελτίο Τύπου, όσοι βρεθούν στην παράσταση θα πρέπει να “οπλιστούν με θάρρος”. “Μια δράκα δράκοι” θα ξεπηδήσουν από τις ιστορίες που θα μοιραστούν μαζί με το κοινό η Νάγια Οικονομοπούλου και η Μαρία Γεωργοπούλου. Η αφήγηση αφορά μόνο… ατρόμητους μεγάλους και παιδιά από 6 χρόνων και πάνω. Γενική είσοδος 3 ευρώ.

Την ίδια μέρα, στις 9.00, πάλι στο Studio, θα παρουσιαστούν τρεις πολυταξιδεμένες “Παραμυθοκόρες”. Η Βασιλεία Βαξεβάνη, η Αντωνία Βέλλιου και η Ιφιγένεια Κακριδώνη θα μοιραστούν μια ιστορία έρωτα, απώλειας και αγάπης κεντημένη από τρεις φωνές και στολισμένη με παραδοσιακά τραγούδια. Μια ιστορία κατάλληλη για ενήλικες αλλά και έφηβους από 15 χρόνων και πάνω! Γενική είσοδος 5 ευρώ.

Τέλος, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, ξανά στο Studio, οι “Παραμυθοκόρες” θα “κλείσουν” το φεστιβάλ με μια μεγάλη περιπέτεια! Μια ιστορία κατάλληλη… μόνο για τολμηρούς μεγάλους και μικρούς από 4 χρόνων και πάνω!

Γενική είσοδος 3 ευρώ.