Π. Πούπουζας: «Καθαρότητα, δικαιοσύνη, σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα»

Π. Πούπουζας: «Καθαρότητα, δικαιοσύνη,  σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα»

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε χθες από τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας η τοποθέτηση του Μεσσήνιου υποστράτηγου της ΕΛΑΣ, Παναγιώτη Πούπουζα, στη θέση του διοικητή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο κ. Πούπουζας βρέθηκε χθες στη Βουλή για να επικυρωθεί, όπως προβλέπεται, ο διορισμός του στην εν λόγω Υπηρεσία.

Να σημειωθεί ότι υπέρ της τοποθέτησής του ψήφισε η ΝΔ., ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ καταψήφισαν, ενώ το ΠΑΣΟΚ, η Ελληνική Λύση και το ΜεΡΑ25 δήλωσαν «παρών».

Ομιλία Π. Πούπουζα
Κατά την εισήγησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι ο κύριος Πούπουζας από την πορεία του στο Σώμα, που ξεκίνησε το 1987, έχει όλα τα εχέγγυα για να ανταποκριθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτή τη θέση.

Από την πλευρά του, ο κ. Πούπουζας αναφέρθηκε στην πορεία του στο Σώμα, στη θητεία του στην Ασφάλεια Καλαμάτας, στην Αργολίδα, στη Μεσσηνία και στη ΓΕΠΑΔ Πελοποννήσου ως γενικός, όπως και στην οικογένειά του.

«Αρχές μου είναι η δικαιοσύνη, η συνέπεια, η αγάπη γι’ αυτό που κάνω. Έχω πει στην Υπηρεσία να μου φέρουν ένα κρεβάτι γιατί δεν έχω άλλο χώρο, για να βρίσκομαι εκεί όλη την ημέρα. Επίσης, έχω κλείσει ένα δωμάτιο σε αστυνομικούς κοιτώνες για να μένω. Επαναλαμβάνω ότι έχω ένα σκούτερ και όποτε φύγω, θα φύγω με αυτό το σκούτερ. Τελεία και παύλα. Καθαρότητα, δικαιοσύνη, σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτά που με διακρίνουν μέχρι τώρα, αυτά θα συνεχίσω και από αύριο το πρωί. Δεν είναι αυτοσκοπός μου να γίνω κάτι στην Αστυνομία. Εννοείται ότι σε κάθε περίπτωση θα εφαρμόσω αυτό που λέει το Σύνταγμα και οι νόμοι της χώρας μας», είπε μεταξύ άλλων.

Κλείνοντας, για τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών σχολίασε: «Δεν έχω να πω κάτι, ούτε για δημοσιεύματα ούτε τίποτα. Εγώ αναλαμβάνω, σε λίγο και από εδώ και πέρα θα δίνω λόγο. Για πριν δεν έχω άποψη. Τελειώνοντας επειδή η διαφθορά κλονίζει τους θεσμούς της χώρας μας, θέλω να βάλω ένα λιθαράκι σε αυτό, πιστέψτε με και θέλω να βελτιώσω την εικόνα της χώρας μας, αυτός είναι ο σκοπός μου και τίποτε άλλο. Δεν ξέρω τι θα καταφέρω. Αλλά πάω με αγνές, ειλικρινές προθέσεις».
Β.Β.