«Ποδαρικό» με αγκάθια για τη νέα χρονιά και ανάγκη στήριξης…

«Ποδαρικό» με αγκάθια για  τη νέα χρονιά και ανάγκη στήριξης…

«Ποδαρικό» έκανε την περασμένη Τρίτη 3 Ιανουαρίου ο πρώτος ασθενής της νέας χρονιάς για το Κέντρο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής στους Γαργαλιάνους.

Πρόκειται για ένα νεαρό σκαντζόχοιρο (Erinaceus concolor), ο οποίος βρέθηκε το προηγούμενο βράδυ στο κέντρο της Καλαμάτας και όπως ενημερώνουν οι υπεύθυνοι του ΚΕΠΠΑΖ, Ματίνα Πάλη και Γιώργος Γεωργακόπουλος, «αντιμετωπίζει σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα, λοίμωξη στα μπροστινά δόντια και είναι τραυματισμένος στο αριστερό μάτι. Πολλά τα θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσει ένα νεαρό ζώο που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται σε χειμερία νάρκη.

Ξεκίνησε κατάλληλη θεραπεία και είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε ότι παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα, καθώς σταμάτησε η έντονη δυσοσμία στο στόμα του και έδειξε ενδιαφέρον για το φαγητό του.

Θα χρειαστεί, βέβαια, να περάσει τους επόμενους μήνες στο ΚΕΠΠΑΖ μέχρι να βεβαιωθούμε ότι έχουν αποκατασταθεί πλήρως τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Χρειαζόμαστε τη στήριξή σας για να βοηθήσουμε το συγκεκριμένο, αλλά και όλα τα υπόλοιπα άγρια ζώα που θα μας έρθουν την φετινή χρονιά».

Το ΚΕΠΠΑΖ είναι εθελοντικός οργανισμός που μπήκε φέτος στον 9ο χρόνο της (ολοκληρωμένης) λειτουργίας του και αντιμετωπίζει κάθε χρόνο εκατοντάδες περιστατικά με πληγωμένα, άρρωστα ή νεογέννητα άγρια πουλιά, ζώα και ερπετά, με τον Γιώργο και τη Ματίνα να καταφέρνουν ακολουθώντας ειδικά πρωτόκολλα χειρισμού να απελευθερώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτά έπειτα από απαιτητική και πολύμηνη συχνά φροντίδα.

Παρά το πολύτιμο έργο που επιτελείται εκεί δεν υπάρχει σταθερή κρατική ή άλλη χρηματοδότηση κι έτσι το κόστος καλύπτεται από τους δύο υπευθύνους του Κέντρου, οι οποίοι έχουν κυριολεκτικά αφιερώσει τη ζωή τους σε αυτό, καθώς και δωρεές.

Αυτή την περίοδο, μάλιστα, προέκυψε και η ανάγκη για ένα φωτοβολταϊκό σύστημα (για τις ανάγκες θέρμανσης των πιο σοβαρών περιστατικών) για το οποίο τρέχει καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων, κατά την οποία έχουν καλυφθεί περίπου 100 από τα 500 ευρώ που απαιτούνται. «Παρακαλούμε ενισχύστε οικονομικά το ΚΕΠΠΑΖ. Χωρίς τη στήριξή σας δε θα μπορούμε να συνεχίσουμε να παρέχουμε την εξειδικευμένη βοήθεια που έχουν ανάγκη οι ασθενείς μας», αναφέρει η σχετική έκκληση και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνεισφέρουν έστω κι ένα μικρό ποσό με τους παρακάτω τρόπους:

Κατάθεση, οποιουδήποτε ποσού, στο λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς:

6342160808586

IBAN: GR40 0171 3420 0063 4216 0808 586

SWIFT-BIC: PIRBGRAA

Δικαιούχος λογαριασμού:

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ

Ή μέσω PayPal:

https://www.paypal.me/KEPPAZMessiniaGreece

Μπορείτε, επίσης, να ενημερωθείτε για την καμπάνια στο:

https://gogetfunding.com/solar-system-update/.