Στον εορτασμό του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου στη Λαμία παρέστη ο δήμαρχος Μεσσήνης

Στον εορτασμό του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου στη Λαμία παρέστη ο δήμαρχος Μεσσήνης

Στον πρώτο επίσημο εορτασμό του Οσίου Βυσσασίωνος του Αγαθωνίτου που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο τριήμερο στη Λαμία παρευρέθη ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος.

Ο εορτασμός άρχισε την Παρασκευή με μία μακρά λιτανεία, από το μοναστήρι του Αγάθωνος, απ’ όπου το ιερό σκήνωμα μεταφέρθηκε στο μητροπολιτικό ναό της Λαμίας.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης παρέστη κατά τη δεύτερη μέρα των εορτασμών, το Σάββατο το απόγευμα, οπότε τελέστηκε, ενώπιον του ιερού σκηνώματος, ο μέγας αναστάσιμος πολυαρχιερατικός εσπερινός, τον οποίο παρακολούθησαν προσκυνητές από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τη Μεσσηνία, γενέτειρα του Αγίου, αλλά και κάθε γωνιά της χώρας.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την Κυριακή, με την επιστροφή του ιερού σκηνώματος στην Ιερά Μονή Αγάθωνος και το Μεθέορτο Αρχιερατικό Εσπερινό, καθώς και την Ιερά Παράκληση στον Όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη.

Ο κ. Αθανασόπουλος ήταν προσκεκλημένος του μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών και του δημάρχου Λαμιέων Ευθύμιου Καραΐσκου. Τους δύο Δήμους Μεσσήνης και Λαμιέων και τις Μητροπόλεις Μεσσηνίας και Φθιώτιδος ενώνει πλέον η ευλογία του σύγχρονου Αγίου, με καταγωγή από το Πεταλίδι, που έζησε το μοναστικό του βίο στην Ιερά Μονή Αγάθωνος. Μάλιστα, στο πλαίσιο της παράθεσης δείπνου από τη Μητρόπολη Φθιώτιδος, ο δήμαρχος Μεσσήνης προσέφερε το λεύκωμα της Αρχαίας Μεσσήνης και τοπικά προϊόντα στο μητροπολίτη Φθιώτιδας και το δήμαρχο Λαμιέων, ευχαριστώντας τους για την πρόσκληση και τη φιλοξενία, ενώ δέχθηκε επίσης αναμνηστικά δώρα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Δεκεμβρίου 2022, στα θυρανοίξια του νεόδμητου Ιερού Ναού του Αγίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου στο Πεταλίδι, του πρώτου ναού επ’ ονόματι του νέου Αγίου, είχε παραστεί και χοροστατήσει ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών συνιερουργούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος ήταν μεταξύ των επισκόπων που συμμετείχαν στις τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις.