Αυλαία σήμερα για το 1ο Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καλαμάτας

Αυλαία σήμερα για το 1ο Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καλαμάτας

Έναρξη κάνει σήμερα το πρώτο Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καλαμάτας από το αμφιθέατρο “Θόδωρος Αγγελόπουλος”, έπειτα από τη συνεργασία της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Καλαμάτας.

Η ανακοίνωση των διοργανωτών

ΞΕΚΙΝΑΜΕ! //
Από σήμερα και την εκπαιδευτική ζώνη, οι προβολές του Φεστιβάλ ξεκινούν, υποδεχόμενα μαθητές και δασκάλους σε μια κινηματογραφική γιορτή που θα κρατήσει μέχρι την Κυριακή 12/02. 
Ταινίες πρώτης πανελλήνιας προβολής, μικρού και μεγάλου μήκους, κινουμένων σχεδίων και live action από όλο τον κόσμο προκαλούν παιδιά και εφήβους από 3 έως 18 χρονών να τις ανακαλύψουν με ελεύθερη είσοδο.  Ήρθε η ώρα ο παγκόσμιος παιδικός και εφηβικός κινηματογράφος να αποκτήσει τη δική του γιορτή στην Καλαμάτα.
Μπορείτε να βρείτε το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ online εδώhttps://www.filmhouse.gr/kalyff/

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ //Δύναμή μας είναι οι ταινίες και οι ιστορίες που διηγούνται οι δημιουργοί τους, δύναμή μας είναι οι θεατές μας, τα παιδιά και οι οικογένειές τους – μας απασχολεί όμως πολύ και το πως ακούμε, αντιλαμβανόμαστε τα ερεθίσματα μιας ταινίας και ποιες είναι οι παιδαγωγικές προσλαμβάνουσες. Γι’αυτό παράλληλα με το Φεστιβάλ, σημαντικοί άνθρωποι θα βρίσκονται κοντά μας μιλώντας για σημαντικα ζητήματα: – Το Σάββατο 11/12 στις 16:00 η κα. Παναγιώτα Μηλίτση κοινωνική λειτουργός, συντονίστρια Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS προλογίζει την ενότητα ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ | 15+- Το Σάββατο 11/12 στις 17:30 η κα. Ντιμιλένα Δούρου, ψυχολόγος – αθλητική ψυχολόγος MSc συζητά μαζί μας για τον αθλητισμό και το bullying της ταινίας Ο ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ | 10+- Την Κυριακή 12/12 στις 20:00 η κα. Φωτεινή Βλαχοπουλιώτη, κοινωνική ανθρωπολόγος, επιστημονικά υπεύθυνη του ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας συζητά μαζί μας για το καταπληκτικό 400 ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ | 10+

ΣΧΕΤΙΚΑ //
Το Πρώτο παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ κινηματογράφου Καλαμάτας (#kalyff) αποτελεί τον καρπό της συνεργασίας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Καλαμάτας Ενωση Συλλογων Γονεων Δημου Καλαματας και της Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμος Καλαμάτας – Municipality of Kalamata και της ΦΑΡΙΣ – Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καλαμάτας και έρχεται σε ετήσια βάση για να υποστηρίξει και να προωθήσει την παγκόσμια δημιουργική κινηματογραφική παραγωγή για παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους.Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η ψυχαγωγία και διάπλαση των παιδιών μας και η ανάδειξη της αξίας του κινηματογράφου ως σημαντικού στοιχείου για την ενίσχυση της κοινωνικοποίησής τους και της ενσυναίσθησής τους. Στόχος μας είναι να ανοίξουμε μια συζήτηση για θέματα όπως τα δικαιώματα των παιδιών, η διαφορετικότητα, ο σεβασμός στην ετερότητα, η ανοχή, η δύναμη των κοριτσιών, οι κοινωνικές και πολιτισμικές διαφορές και οι οικογενειακές σχέσεις.  

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ //
Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας είναι μια αστική μη κερδοσκοπική πολιτιστική εταιρεία που στόχο έχει την προαγωγή του κινηματογράφου.Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεµόνων του Δήµου Καλαµάταςαποτελεί το ανώτατο όργανο των Συλλόγων Γονέων των Σχολείων του Δήµου που στοχεύει στην ακόµη στενότερη συνεργασία µεταξύ όλων των µελών της σχολικής κοινότητας και στη δυναµικότερη διεκδίκηση αυτών που οφείλουµε στα παιδιά µας. 

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ //Υπό την Αιγίδα: Δήμος Καλαμάτας, ΦΑΡΙΣ Διοργάνωση: Filmhouse/Νεα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ΚαλαμάταςΜε την συνεργασία: Πρεσβεία της Νορβηγίας στην Αθήνα,Νορβηγικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, Athens International Children’s Film Festival, Psaroloco Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου, Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας Με την στήριξη: ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Χορηγοί: Brainobrain, Bodega  

#kalyff