«Έκλεισαν» για Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ τα ψηφοδέλτια στη Μεσσηνία

«Έκλεισαν» για Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ τα ψηφοδέλτια στη Μεσσηνία

Έκλεισαν τα ψηφοδέλτια για τη Μεσσηνία εν όψει των εθνικών εκλογών από Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στη Ν.Δ., ο… πονοκέφαλος για την ολοκλήρωση του ψηφοδελτίου φαίνεται ότι πέρασε, αφού βρέθηκαν και οι τρεις γυναίκες υποψήφιες που θα συγκροτήσουν την εκλογική ομάδα.
Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, η επίσημη ανακοίνωση των υποψήφιων βουλευτών και βουλευτριών πήρε μικρή παράταση λόγω ένδειξης πένθους για την απώλεια του βουλευτή Δωδεκανήσου, Νεκτάριου Σαντορινιού.

Ωστόσο, το ψηφοδέλτιο στο νομό έχει ήδη οριστικοποιηθεί και το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωσή του.

«Έκλεισε» το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. για τη Μεσσηνία
Ο… πονοκέφαλος της Νέας Δημοκρατίας για την ολοκλήρωση του ψηφοδελτίου εν όψει των εθνικών εκλογών φαίνεται ότι πέρασε, αφού βρέθηκαν και οι τρεις γυναίκες υποψήφιες που θα συγκροτήσουν την εκλογική ομάδα.

Έτσι, εκτός από τους τέσσερις βουλευτές (Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς) υποψήφια, σύμφωνα και με τις τελευταίες πληροφορίες, θα είναι η Πιπίνα Κουμάντου (υποψήφια και στις εκλογές του 2019), όπως και δύο νέα πρόσωπα. Η Μαριλένα Γυφτέα και η Δώρα Λοίζου με καταγωγή από την Κυπαρισσία.

Να σημειώσουμε ότι από την περασμένη άνοιξη η Δώρα Λοΐζου είναι υπεύθυνη – συντονίστρια Τομέα Πολιτισμού για την Περιφέρεια Πελοποννήσου με απόφαση του τομεάρχη Πολιτισμού της Ν.Δ., Χρήστου Δ. Σούλη.

Με την παραπάνω σύνθεση το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας είναι ανανεωμένο με δύο νέα γυναικεία πρόσωπα σε σχέση με τις εκλογές του 2019.

Υπενθυμίζουμε ότι στην τελευταία αναμέτρηση το κυβερνητικό κόμμα είχε λάβει το 44,37% των ψήφων, σημειώνοντας ένα από τα καλύτερα αποτελέσματα των εκλογών.

Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία
Σε ένδειξη πένθους για την απώλεια του βουλευτή Δωδεκανήσου, Νεκτάριου Σαντορινιού, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανέστειλε  για τρεις μέρες όλες τις κομματικές εκδηλώσεις και διαδικασίες. Έτσι, η επίσημη ανακοίνωση των υποψήφιων βουλευτών και βουλευτριών – και- στο Νομό Μεσσηνίας που περίμεναν όλοι, πήρε παράταση για κάποιες μέρες.

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το ψηφοδέλτιο στο νομό έχει ήδη οριστικοποιηθεί και το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωσή του.

Οι υποψήφιοι/ες που θα το απαρτίσουν είναι οι: Αλέξης Χαρίτσης- βουλευτής και τομεάρχης Ανάπτυξης, Πέτρος Κωνσταντινέας- πρώην βουλευτής, Μανώλης Μάκαρης – ιατρός καρδιολόγος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στο Δήμο Καλαμάτας “Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες”, Παναγιώτης Στέφανος- μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και αντιπρόεδρος της ΙΝΕ- ΓΣΕΕ, Χαρά Κιουρή – εκπαιδευτικός, Μαρία Βεργινάδη – δικηγόρος και Γεωργία (Γιούλα) Ζαχαροπούλου- υπάλληλος ΔΕΔΔΗΕ.
Α.Π.