Επιστολή πυροσβεστών Μεσσηνίας για επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Επιστολή πυροσβεστών Μεσσηνίας για επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Για αδικία και ανισότητα κάνουν λόγο οι πυροσβέστες της Μεσσηνίας σε επιστολή τους προς τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, όσον αφορά στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας που δε χορηγείται στους μόνιμους πυροσβέστες.

Στην επιστολή που υπογράφει η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μεσσηνίας νιώθει την υποχρέωση να μεταφέρει, όπως υπογραμμίζει, τη διάχυτη δυσαρέσκεια και απογοήτευση που διακατέχει το σύνολο των πυροσβεστών μετά την έκδοση της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης περί της καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης και τους εποχικούς.

«Είμαστε επιπλέον σε θέση να γνωρίζουμε ότι το αρνητικό αυτό κλίμα δεν επικρατεί μόνο στην πυροσβεστική οικογένεια της Μεσσηνίας, αλλά και σε πανελλαδικό πλαίσιο, κατάσταση την οποία ενδεχομένως κι εσείς έχετε αντιληφθεί. Καθιστούμε σαφές ότι η χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης, με όποια μορφή και τρόπο πραγματοποιηθεί, είναι μορφή δικαίωσης για τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους. Δικαίωση όμως που με τη σχετική ΚΥΑ παραμένει ελλιπής, γιατί περιορίζεται όχι σε όλες, αλλά στις συγκεκριμένες κατηγορίες συνάδελφων» τονίζει η Ένωση της Μεσσηνίας.

Αδικία
Στη συνέχεια οι πυροσβέστες τονίζουν ότι η μη οριζόντια χορήγηση του επιδόματος, με εξαίρεση τους μόνιμους υπαλλήλους ως δικαιούχους, ανεξάρτητα από τους λόγους που προβάλλονται, ελάχιστα συμβάλλει στην ενίσχυση του αισθήματος αλληλεγγύης, ομόνοιας, ισότητας, ισονομίας και ισοπολιτείας του έμψυχου δυναμικού του Σώματος.

«Πολλώ δε μάλλον η εξαίρεση αυτή δημιουργεί και επιτείνει αισθήματα έμπρακτης αδικίας, δοθέντος ότι οι μόνιμοι πυροσβεστικοί υπάλληλοι είναι αυτοί οι οποίοι καλούνται να επέμβουν στο σύνολο των συμβάντων (αστικά- δασικά- παροχές βοήθειας) αρμοδιότητας του Πυροσβεστικού Σώματος, πέραν βέβαια του γεγονότος ότι το επίδομα αυτό αποτελούσε και αποτελεί χρόνιο αίτημα.

Σήμερα σας παρέχεται μια ιστορική ευκαιρία, όχι μόνον να απαλείψετε την αδικία και ανισότητα που δημιουργείται με την άνω ΚΥΑ, αλλά να οδηγήσετε το Σώμα προς την περαιτέρω ομογενοποίησή του. Θεωρούμε ότι πρέπει να εκτιμήσετε τη χρονική συγκυρία και να προβείτε σε νομοθετική ρύθμιση για τη θεμελίωση της χορήγησης του εν λόγω επιδόματος και στους μόνιμους πυροσβέστες», καταλήγει η επιστολή της Ένωσης.
Β.Β.