Φιλιατρά: Εμμονή Νίκα στην ανάπλαση της πλατείας

Φιλιατρά: Εμμονή Νίκα στην ανάπλαση της πλατείας

Δηλώσεις δημάρχου και περιφερειάρχη στην εορτή του Αγίου Χαραλάμπους

Δηλώσεις στα ΜΜΕ παραχώρησαν χθες ο δήμαρχος Τριφυλίας και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά τη δεξίωση φιλοξενίας του Δήμου για τους προσκεκλημένους στην εορτή του Αγίου Χαραλάμπους.

Από την πλευρά του, ο κ. Λεβεντάκης ανέφερε: «Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους τους Φιλιατρινούς, σε όλες τις Φιλιατρινές και σ’ όλο τον κόσμο. Θέλω να πω ότι η σημερινή μέρα είναι πάρα πολύ σημαντική για τα Φιλιατρά. Την ιστορία τη γνωρίζουμε και την ξέρουμε όλοι, πόσο σημαντικό ρόλο έχει παίξει ο Άγιος στον τόπο μας. Πόσο μας προστάτευσε από τους Ναζί. Και εγώ προσωπικά κάθε φορά που κάνω μια προσευχή, πάντα στο στόμα μου φέρνω τον Άγιο Χαράλαμπο. Εύχομαι υγεία, χαρά σ’ όλο τον κόσμο, να ’ναι καλά κι ο Άγιος να μας ευλογεί όλους.

Τώρα, το θέμα με τις αγωνίες των αγροτών, κι εγώ ως Δήμος δίπλα τους θα προσπαθήσω στα δίκαια αιτήματά τους και θα κάνω ό,τι χρειαστεί, γιατί έχουν δίκιο. Τα κόστη είναι πάρα πολύ μεγάλα, τα κέρδη είναι πάρα πολύ μικρά, η αγωνία τους είναι πάρα πολύ μεγάλη. Δεν πάνε πάντα καλά οι καλλιέργειες, έχουν και απώλειες, έχουν και ζημιές. Κι αυτά θα πρέπει να τα δούμε κι εμείς, ως τοπικοί εδώ, αλλά πρέπει να τα δει και η κυβέρνηση, ότι οι αγρότες πρέπει να ενισχυθούν. Και ειδικά τα Φιλιατρά, που είναι παραγωγικό μέρος και δίνει πάρα πολλά λεφτά στο κράτος φορολογικά.

Πρέπει να βοηθηθούν οι αγρότες με οποιονδήποτε τρόπο και να προχωρήσουν στις καλλιέργειές τους. Είμαστε πρώτοι στο ελαιόλαδο, όπως ξέρετε, ανά τον κόσμο, η περιοχή μας και θερμοκηπιακά είμαστε τρίτοι. Λοιπόν, πρέπει να βοηθηθεί ο τόπος μας. Πρέπει τα Φιλιατρά να ξαναβρούν την ανάπτυξη και την πορεία που τους πρέπει. Και να βοηθηθούν, επαναλαμβάνω, οι αγρότες μας».

Από την πλευρά του, ο κ. Νίκας τόνισε: «Τα έτη του Αγίου Χαραλάμπη εύχομαι να έχομε όλοι και να λάμπομε από χαρά. Είναι πολύ ωραία μέρα σήμερα, σπουδαία γιορτή, πολύς κόσμος, παντριφυλιακή γιορτή. Εγώ είμαι εδώ και είκοσι χρόνια περίπου κάθε χρόνο εδώ κι ανάβω πάντα το κεράκι μου, όπως όλος ο κόσμος.

Το πρωί ερχόμενος στα Φιλιατρά συνάντησα τους αγρότες. Είναι προφανές ότι πρέπει να βοηθήσουμε τον αγροτικό κόσμο, να σταθούμε δίπλα στα αιτήματά του. Μπορεί καμιά φορά να είναι και υπερβολικοί για κάποια αιτήματα, πλην όμως ταλαιπωρούνται, σε πολλά έχουν δίκιο, το Φιλιατρινό, τα κανάλια, πρέπει να τελειώσουν πάρα πολύ γρήγορα και η εξαγγελία του πρωθυπουργού να γίνει πραγματικότητα.

Το δεύτερο που κουβέντιασα κι εκεί και κουβεντιάζω και με το δήμαρχο και με τον κόσμο, τα 3,5 εκ. ευρώ της Περιφέρειας για την πλατεία των Φιλιατρών, που προέρχονται απ’ τον “Αντώνη Τρίτση” και είναι μόνο για ανάπλαση. Πρέπει να γίνει έργο στα Φιλιατρά και για να γίνει αυτό το έργο, εγώ δεσμεύομαι ότι θα υπάρχει συνεννόηση, ταύτιση απόψεων στον υπερθετικό βαθμό.

Βεβαίως, εδώ ο δήμαρχος έχει τον πρώτο λόγο, όμως η συνεννόηση είναι κάτι το οποίο βοηθάει στο να πραγματοποιούμε τα έργα και αυτό θα κάνουμε.

Εντάξει, ο κόσμος πρέπει να είναι ήσυχος, αλλά να είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά, ότι τα 3,5 εκ. ευρώ τα οποία έρχονται από συγκεκριμένο πρόγραμμα πρέπει να πέσουν ως έργο στα Φιλιατρά. Χρόνια πολλά εύχομαι, ό,τι το καλύτερο. Οι αγρότες να ’χουν στους αγώνες τους τα καλύτερα αποτελέσματα και χαίρομαι για το γεγονός ότι είδα νέες οικοδομές στα Φιλιατρά. Η πόλη είναι ομορφότερη, έχει ένα βηματισμό ανάπτυξης και προόδου και ειλικρινά χαίρομαι γι’ αυτό και θερμά συγχαρητήρια.

Δήμαρχε, καλή δύναμη, καλές επιτυχίες και ό,τι το καλύτερο».

Του Ηλία Γιαννόπουλου