Η βαθιά ριζωμένη πεποίθηση, μέθοδος ερμηνείας των πάντων

Η βαθιά ριζωμένη πεποίθηση,  μέθοδος ερμηνείας των πάντων

Η τάση ενός ατόμου να αναζητήσει, να ερμηνεύσει, να εννοήσει και να ανακαλέσει πληροφορίες με τρόπο που να επιβεβαιώνει τις προϋπάρχουσες πεποιθήσεις, είναι τρόπος συλλογισμού που χαρακτηρίζει τα μυημένα στελέχη της Αριστεράς.

Είναι βαθιά ριζωμένη η πεποίθηση ότι η πραγματικότητα δεν είναι ανεξάρτητη από την πεποίθηση. Η πεποίθηση είναι τόσο δημιουργική που σκηνοθετεί ή διαγράφει γεγονότα.

Μάλιστα, οι θεωρητικοί έχουν γυμνάσει τον εγκέφαλο ώστε να μην επιτρέπει να επεξεργάζεται όσες πληροφορίες είναι αντίθετες σε μια βαθιά ριζωμένη πεποίθηση. Είναι το φίλτρο της αριστεροσύνης.

Εάν η πεποίθηση θεωρεί ότι η πληροφορία υπηρετεί το σκοπό, χωρίς δεύτερη σκέψη, υιοθετείται. Εάν στην πορεία η πληροφορία αποδειχθεί λάθος, κακό του κεφαλιού της, η πεποίθηση έχει τις δικές της πληροφορίες, δεν τα παρατάει μπροστά σε καμιά αλήθεια.

Επειδή τα παραπάνω ακούγονται κάπως θεωρητικά, ας δούμε στην πράξη πώς αυτά λειτουργούν.

Με αφορμή τη μικρή Μαρία του Έβρου, θα περίμενε κανείς ο Τσίπρας και κάποια έντυπα να ζητήσουν συγγνώμη ύστερα από την αποκάλυψη της αλήθειας.

Αντ’ αυτού λειτούργησαν σύμφωνα με τη ριζωμένη πεποίθηση ότι η πραγματικότητα διαμορφώνεται, είναι κάτι το ρευστό, περνάει τόση πραγματικότητα όση η πεποίθηση επιτρέπει, προκειμένου να υπηρετήσει το σκοπό.

Έτσι η εκπρόσωπος Τύπου, η κa Τσαπανίδου, ως άλλος Χουντίνι, με ανακοίνωσή της επιχείρησε να βοηθήσει το κόμμα να «αποδράσει» από τη δύσκολη θέση.

Τι μας είπε η κa Τσαπανίδου για τη μικρή Μαρία του Έβρου; «Ότι απλώς συγκρούονται δύο ισοδύναμες μαρτυρίες». Με άλλα λόγια, κάποιοι λένε ότι υπάρχει η μικρή Μαρία και κάποιοι όχι! Έτσι τόσο απλά, μα τόσο απλά, ξεφύγαμε. Και επειδή κάτι ξέρω από αριστεροσύνη, θα πρότεινα στην κa Τσαπανίδου και μία άλλη εξίσου «αριστερή» απάντηση: «ότι η ιστορία της μικρής Μαρίας, ανεξάρτητα αν υπήρχε ή όχι, συμβολίζει το δράμα εκατοντάδων άλλων παιδιών που χάνονται προσπαθώντας να κερδίσουν τη ζωή τους».

Κακά τα ψέματα. Ξεδιάντροπη εργαλειοποίηση του ανθρώπινου δράματος. Δε συμπαρίστανται, σπεκουλάρουν.

Του Μιχάλη Βασ. Σούμπλη

Υ.Γ.: Αν εξαιρέσει την πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ, όλα τα άλλα πηγαίνουν υπέροχα.