Λαϊκή απαίτηση η δημιουργία Κέντρου Υγείας Aγίου Ανδρέα

Λαϊκή απαίτηση η δημιουργία Κέντρου Υγείας Aγίου Ανδρέα

Έπειτα από αίτημα της μειοψηφίας έφτασε στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης προς συζήτηση η δημιουργία Κέντρου Υγείας στον Άγιο Ανδρέα.

Μάλιστα, για το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας είχε εκδοθεί και ΦΕΚ το 2007, όμως έμεινε στα χαρτιά, με τους κατοίκους της περιοχής να μην έχουν αφήσει το ζήτημα να ξεχαστεί και, μάλιστα, πριν από μέρες πραγματοποίησαν μια μεγάλη συνάντηση.

Εισηγητής ήταν ο Γιάννης Λάσκαρης, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή της Αίπειας σε θέματα περίθαλψης, για να σχολιάσει ότι δεν έχει γίνει ούτε ένα βήμα για να επιλυθούν.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μεσσήνης απάντησε λέγοντας ότι από την πρώτη στιγμή που η Δημοτική Αρχή ανέλαβε έδειξε ότι το θέμα την αφορά. Πρώτος στόχος, δε, ήταν η αναβάθμιση του Κέντρου Εφημερίας που λειτουργεί στη Λογγά, με το πρόβλημα σε αυτό να είναι ότι δεν υπάρχει καθημερινά εφημερία, αλλά 18 μέρες το μήνα. Στόχος για το Κέντρο Εφημερίας είναι να υπάρχει κάθε μέρα εφημερία, καθώς και να προστεθεί στο προσωπικό μια νοσηλεύτρια. Επίσης στόχος είναι η λειτουργία σταθμού του ΕΚΑΒ στην περιοχή.

Κλείνοντας έκανε γνωστό ότι τη Δευτέρα θα συναντήσει τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Όσο για τη δημιουργία Κέντρου Υγείας στον Άγιο Ανδρέα, είπε ότι συμφωνεί ότι πρέπει να φτιαχτεί, αλλά ζήτησε από το Σώμα «να είναι ρεαλιστές».

Παραδέχθηκε, πάντως, ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή, ενώ ενδεικτικά δήλωσε ότι όταν συμβαίνει κάποιο ατύχημα εκεί, κάνει το σταυρό του να μην είναι βαρύ.

Με τη σειρά του, ο τέως δήμαρχος Αίπειας, Νίκος Αναστασόπουλος, που είχε πιέσει για τη δημιουργία του Κέντρου Υγείας, βρέθηκε στην αίθουσα και έκανε μιαν αναδρομή στο θέμα, ενώ μίλησε για τη σημασία του ΦΕΚ του 2007, που όμως έμεινε στα χαρτιά. Τελειώνοντας ζήτησε να δημιουργηθεί το Κέντρο Υγείας, αφού θα σώσει ζωές.

Στη συνεδρίαση παρέστη και ο καρδιολόγος Μανώλης Μάκαρης. Όπως είπε, η Πολιτεία δεν έχει κάνει όσα θα έπρεπε για την ύπαιθρο, ενώ πρόσθεσε ότι στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει τεράστιο υγειονομικό κενό, ειδικά όταν τελειώνουν την εφημερία τους οι γιατροί του Κέντρου που λειτουργεί στη Λογγά. Έτσι, ζήτησε να γίνουν τα πάντα για να δημιουργηθεί το Κέντρο Υγείας Αγίου Ανδρέα και μαζί σταθμός του ΕΚΑΒ, αφού αυτά τα δύο πάνε μαζί.

Αφού ολοκληρώθηκε η συζήτηση του θέματος, που κατέληξε σε ομόφωνο ψήφισμα, ο δήμαρχος Μεσσήνης υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του και θα μεταφέρει το ψήφισμα στον υπουργό, προσθέτοντας πως αυτά δε γίνονται από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά τουλάχιστον έγινε η αρχή.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση