Ο καιρός αύριο Δευτέρα στην Καλαμάτα

Ο καιρός αύριο Δευτέρα στην Καλαμάτα

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 06/02/2023 προβλέπεται άστατος.

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις.

Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.

Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού.

Από τις μεσημβρινές έως και τις πρώτες βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου ή χιονόνερου έως ασθενούς βροχής.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αισθητή θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 35-70%

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ, το πρωί θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ.

Στον ορεινό όγκο του Ταΰγετου και σε άλλους ορεινούς όγκους της Μεσσηνίας θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, οι οποίες αν υπάρξει κατάλληλος υετός θα κατέβουν και κάτω από τα 400μ.

Προσοχή, οι οδηγοί που θα κινηθούν στα οδικά δίκτυα Καλαμάτα – Κόρινθος, Καλαμάτα – Σπάρτη και στο επαρχιακό ορεινό δίκτυο της Μεσσηνίας να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες για παν ενδεχόμενο.

Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος για το http://kalamata.meteoclub.gr/

fΚοινοποίησηΑποθήκευση