Ο καιρός αύριο Τρίτη στην Καλαμάτα

Ο καιρός αύριο Τρίτη στην Καλαμάτα

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τρίτη 07/02/2023 προβλέπεται άστατος.

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις απογευματινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού.

Από τις μεσημβρινές έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου ή χιονόνερου έως ασθενούς βροχής. Τις βραδινές ώρες ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αισθητή θερμοκρασία θα είναι 1-2 βαθμούς χαμηλότερη.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-65%

Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ.

Στον ορεινό όγκο του Ταΰγετου και σε άλλους ορεινούς όγκους της Μεσσηνίας θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, οι οποίες αν υπάρξει κατάλληλος υετός θα κατέβουν και κάτω από τα 600μ.

Προσοχή, οι οδηγοί που θα κινηθούν στα οδικά δίκτυα Καλαμάτα – Κόρινθος, Καλαμάτα – Σπάρτη και στο επαρχιακό ορεινό δίκτυο της Μεσσηνίας να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες για παν ενδεχόμενο.

Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος για το http://kalamata.meteoclub.gr/