Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας: Συμμετέχει στην αυριανή πανοδοντιατρική απεργία

Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας: Συμμετέχει στην αυριανή  πανοδοντιατρική απεργία

«Ζητάμε από την Πολιτεία το δίκαιο και το λογικό» λένε οι τοπικοί εκπρόσωποί του

Τη συμμετοχή του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας στην πανοδοντιατρική απεργία που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα, ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η πρόεδρός του Τζίνα Θεοδωροπούλου.

Σύμφωνα με την ίδια, οι λόγοι για την αυριανή απεργία εκ μέρους όλων των οδοντιατρικών συλλόγων της χώρας είναι κοινοί, καθώς αφορούν σε βασικά ζητήματα του κλάδου που χρειάζονται επίλυση άμεσα.

Όπως είχε γίνει γνωστό και στο παρελθόν, ένας από τους λόγους είναι το Ασφαλιστικό, καθώς πάγιο αίτημα των οδοντιάτρων είναι η εξίσωση των συντάξεών τους με αυτές των υπόλοιπων επιστημονικών κλάδων. Παράλληλα, όσον αφορά στα επιδόματα μητρότητας και ασθένειας, η πρόεδρος του συλλόγου υπογράμμισε ότι είναι καθοριστικής σημασίας η αύξησή τους, προκειμένου να αποκατασταθεί η κοινωνική αδικία, υπό το πρίσμα και των ολοένα αυξανόμενων ασφαλιστικών εισφορών που καλούνται να καταβάλλουν.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους οδοντιάτρους του νομού, να δώσουν το «παρών» αύριο στις 11.30 το πρωί μπροστά από το υπουργείο Εργασίας, επί της οδού Σταδίου.

Από πλευράς του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας θα παρευρεθούν η πρόεδρος  Τζίνα Θεοδωροπούλου, η γενική γραμματέας Χριστίνα Μουστάκη, το μέλος Δαμιανός Διασάκος, ο εκλέκτορας στην Ε.Ο.Ο. Νικόλαος Χρονόπουλος και ο εκλέκτορας στην Ε.Ο.Ο. – μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ο.Ο. Νικόλαος Διασάκος.

Dentist Pass

Για τη νέα πολιτική που ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έκανε λόγο στη συνέχεια η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας. Όπως ανέφερε με νόημα, η κίνηση του υπουργείου Υγείας να προσφέρει 40 ευρώ για οδοντιατρικό έλεγχο και καθαρισμό παιδιών, 6 έως 12 χρόνων, αποτελεί ένα «περικομμένο πακέτο» από το πάγιο αίτημα των οδοντιατρικών συλλόγων τα τελευταία χρόνια για ολοκληρωμένο έλεγχο της παιδικής και εφηβικής στοματικής υγείας.

Σύμφωνα με την ίδια, νεότερες διευκρινίσεις θα δοθούν από το Μάρτιο, οπότε πρόκειται να ανοίξει η αντίστοιχη πλατφόρμα ενδιαφέροντος.

Ανθρωπιστική βοήθεια

Κλείνοντας, η κα Θεοδωροπούλου σημείωσε ότι ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας δραστηριοποιείται προκειμένου να προσφέρει υλικό στη «γείτονα χώρα» μέσω του Ερυθρού Σταυρού ή του Δήμου Καλαμάτας, συνδράμοντας έτσι στη δοκιμασία που βιώνουν έπειτα και τον καταστροφικό σεισμό.

Χρ.Μ.