Όταν δεν είναι στόχος η επίλυση προβλημάτων…

Όταν δεν είναι στόχος η επίλυση προβλημάτων…

Μάλλον ακατάλληλη είναι η επιλογή του χώρου όπου μεταφέρθηκαν η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μεσσηνίας, επί των οδών Υπαπαντής και Χρυσοστόμου Θέμελη.

Κι αυτό, γιατί δεν έχει εξασφαλιστεί ο απαραίτητος χώρος ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες στέγασης όλων των εργαζομένων, με αποτέλεσμα πολλοί εξ αυτών να έχουν τοποθετηθεί ή, καλύτερα, «στριμωχτεί» όπως όπως.

Από την άλλη, βασική προτεραιότητα των αρμοδίων θα έπρεπε να είναι η εξασφάλιση της προσβασιμότητας στο κτήριο για το σύνολο των εργαζομένων, αλλά και το κοινό. Αυτή τη στιγμή η πρόσβαση γίνεται μόνο μέσω σκάλας, την ώρα που, σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους εργαζομένους βρίσκεται και άτομο με κινητικά προβλήματα.

Καλό θα ήταν οι αρμόδιοι να είναι πιο προσεκτικοί στην επιλογή των συγκεκριμένων χώρων, μιας και η ανακαίνιση του κτηρίου όπου στεγάζονταν μέχρι πρόσφατα αυτές οι υπηρεσίες (πρώην Νομαρχία) πρόκειται να διαρκέσει τουλάχιστον μια τετραετία.

Επίσης, καλό θα είναι να επανεξεταστούν τα κριτήρια επιλογής και μεταφοράς, καθώς από την εικόνα που αποκομίζει όποιος επισκέπτεται την Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μεσσηνίας, καταλαβαίνει ότι, αντί να λύνονται προβλήματα, πολλαπλασιάζονται…

Χρ.Μ.