Παραχωρήθηκε στον ομώνυμο Δήμο το αεροδρόμιο Σπάρτης

Παραχωρήθηκε στον ομώνυμο  Δήμο το αεροδρόμιο Σπάρτης

Στην παραχώρηση του αεροδρομίου Σπάρτης στο Δήμο Σπάρτης από το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για 12 + 12 χρόνια, προχώρησαν τα υπουργεία Μεταφορών και Τουρισμού σε συνεργασία με το υπουργείο Αμύνης.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Μεταφορών, πρόκειται για ένα ουσιαστικό βήμα στην προσπάθεια αναβίωσης του αεροπορικού τουρισμού μέσα από τη δημιουργία ενός αξιοσημείωτου δικτύου πεδίων προσγειώσεων.

Παραχώρηση
Τη συμφωνία παραχώρησης υπέγραψαν από πλευράς Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας ο πρόεδρος, αντιπτέραρχος ε.α. Δημήτριος Μιχαλολιάκος και ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας. «Θα ήθελα να τονίσω ξανά, ότι τα σημαντικότερα οφέλη από την επαναλειτουργία του αεροδρομίου Σπάρτης δεν είναι τα ταμειακά, αλλά τα άυλα. Μια Σπάρτη με αεροδρόμιο θα έχει διαφορετική μορφή και προοπτικές από μια πόλη δίχως αεροδρόμιο.  Όχι μόνο για τον τουρισμό, όχι μόνο για την επισκεψιμότητα, όχι μόνο για την παραγωγή και το εμπόριο, όχι μόνο για τη δασοπυρόσβεση και τη δασοπροστασία. Αλλά κυρίως για τη νεολαία και τους νέους επιστήμονες ολόκληρου του Νομού Λακωνίας, που θα αποκτήσουν μια παραπάνω εξοικείωση με τις αεροπορικές τεχνολογίες», ανέφερε από την πλευρά του, ο δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, σχολιάζοντας την υπογραφή της σύμβασης.

Στη συνέχεια, τα μέλη της Δημοτικής Αρχής, συνοδευόμενα από τον πρόεδρο του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας, επισκέφθηκαν στο Πεντάγωνο τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, πτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά προκειμένου να τον ευχαριστήσουν για τη συνεχή του στήριξη στην επαναλειτουργία του αεροδρομίου Σπάρτης.

Συναντήθηκαν δε και με το σμήναρχο και διευθυντή Υποδομών του ΓΕΑ/Γ2 Παναγιώτη Ρόκα, προκειμένου να δρομολογηθούν τα τεχνικά έργα που απαιτούνται στο χώρο του αεροδρομίου.

Επαναλειτουργία
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η επαναλειτουργία του αεροδρομίου της Σπάρτης θα είναι επί δραστηριοτήτων που θα αφορούν κυρίως:

-Ανάγκες αεροσκαφών Γενικής Αεροπορίας, Ιδιωτικής Αεροπορίας, Αεροταξί-Αερομεταφορών και της συντήρησης αυτών

-Αεραθλητισμό (δημιουργία αερολεσχών, ανεμολεσχών, αλεξιπτωτισμού κ.ά.)

-Εκπαίδευση πιλότων, μηχανικών και συναφών με την Πολιτική Αεροπορία ειδικοτήτων

-Διοργάνωση και διεξαγωγή αεροπορικών – αεραθλητικών επιδείξεων, εκθέσεων, καθώς και μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Της Βίκυς Βετουλάκη