Τα Starbucks λανσάρουν καφέ με ελαιόλαδο στην Ιταλία

Τα Starbucks λανσάρουν καφέ με ελαιόλαδο στην Ιταλία

Η σειρά Oleato περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, έναν παγωμένο εσπρέσο και έναν latte με ελαιόλαδο

Η μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ στον κόσμο, τα Starbucks, ανακοίνωσε ότι εγκαινιάζει μια νέα σειρά ροφημάτων στην Ιταλία, τα οποία θα περιέχουν ελαιόλαδο, σύμφωνα με το BBC.

Ο διευθύνων σύμβουλος Howard Schultz δήλωσε ότι η «απροσδόκητη, βελούδινη, βουτυρώδης γεύση του ελαιολάδου… ενίσχυσε τον καφέ και παραμένει όμορφα στον ουρανίσκο».

Τα Starbucks, ένα από τα μεγαλύτερα αμερικανικά brands, αντιμετώπισαν εμπόδια καθώς προσπάθησαν να επεκταθούν στην ιταλική αγορά τροφίμων και ποτών.

Η σκηνή του καφέ της Ιταλίας φημίζεται για τα ανεξάρτητα και συχνά οικογενειακά καφέ της.

Τα Starbucks μετρούν αυτή τη στιγμή περίπου 20 καταστήματα στη χώρα.

«Τώρα, θα υπάρξουν άνθρωποι που θα πουν ελαιόλαδο στον καφέ; Αλλά η απόδειξη είναι στο φλιτζάνι» λέει ο Schultz στον ιστότοπο της εταιρείας.

«Σε περισσότερα από 40 χρόνια, δεν μπορώ να θυμηθώ μια στιγμή που να ήμουν πιο ενθουσιασμένος» πρόσθεσε.

Η εταιρεία σχεδιάζει να μεταφέρει τη συλλογή ζεστών και παγωμένων ροφημάτων στα καταστήματα στη Νότια Καλιφόρνια αυτή την άνοιξη. Θα ακολουθήσουν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Μέση Ανατολή και η Ιαπωνία.

Η σειρά Oleato, που παρουσιάζεται σήμερα στην Ιταλία, περιλαμβάνει έναν παγωμένο εσπρέσο και έναν latte με ελαιόλαδο «αχνισμένο με γάλα βρώμης».

Θα υπάρχει επίσης ένας κρύος καφές στον οποίο «ένα μεταξένιο εκχύλισμα έξτρα παρθένου ελαίου Partanna με αφρό γλυκιάς κρέμας βανίλιας… σιγά σιγά διαχέεται στο ρόφημα».

Το ελαιόλαδο είναι βασικό μέρος της μεσογειακής διατροφής, που συνδέεται με χώρες όπως η Ιταλία, η Ελλάδα και η Ισπανία.

Τα οφέλη του για την υγεία μπορούν εν μέρει να αποδοθούν στα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα του, τα οποία περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα, και στις πολυφαινόλες, που είναι μικροθρεπτικά συστατικά που προέρχονται από φυτά.

Πηγή: BBC