Τέλος του 2023 η μελέτη για Πύργο – Καλό Νερό – Τσακώνα

Τέλος του 2023 η μελέτη για Πύργο – Καλό Νερό – Τσακώνα

Κατακυρώνεται ο διαγωνισμός για Καλαμάτα – Πύλο – Μεθώνη

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επισκέφθηκε χθες ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Λαμπρόπουλος, όπου και είχε κοινή συνάντηση με τον υφυπουργό Γιώργο Καραγιάννη, τη γενική γραμματέα Μαρία-Έλλη Γεράρδη και το γενικό διευθυντή Γιάννη Καρνέση.

Σύμφωνα με τον κ. Λαμπρόπουλο, από τη συζήτηση προέκυψαν:

-Για τον οδικό άξονα Καλαμάτας-Πύλου-Μεθώνης την επόμενη εβδομάδα θα γίνει οριστική κατακύρωση του διαγωνισμού και άμεση διαβίβαση του φακέλου στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Οι απαλλοτριώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και αυτή τη στιγμή γίνονται τα Κτηματολόγια, προκειμένου να υποβληθεί αίτημα στο δικαστήριο για προσδιορισμό δικασίμου, εντός ενός μηνός με το 7Α. Αν χρειαστεί, θα γίνει και επίταξη.

-Για τον οδικό άξονα Πύργος- Καλό Νερό -Τσακώνα γίνεται η περιβαλλοντική μελέτη στο Τμήμα Σαμικό-Γιαννιτσοχώρι. Στο Καλό Νερό-Τσακώνα δεν αλλάζουν οι μελέτες και η διατομή όλου του άξονα, από τον Πύργο μέχρι την Τσακώνα, θα είναι 17 μέτρα, με διαχωριστική στη μέση. Μέχρι το τέλος του 2023 θα έχει τελειώσει η μελέτη και το πρώτο εξάμηνο του 2024 θα έχουμε περιβαλλοντικούς όρους και στη συνέχεια θα αναζητηθεί ο τρόπος κατασκευής του έργου, με πιθανότερο αυτόν με τον οποίο υλοποιείται σήμερα και το Πάτρα-Πύργος.

-H έξοδος του αυτοκινητόδρομου Τσακώνας-Καλαμάτας, στη Βιομηχανική Ζώνη Μελιγαλά, θα ανοίξει, με κατηγορηματική διαβεβαίωση του υφυπουργού, ύστερα και από σύμφωνη γνώμη και απόφαση του υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή. Αυτό θα γίνει μετά την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων και οι εργασίες θα εκτελεστούν από την ίδια Κοινοπραξία που θα κατασκευάσει τον οδικό άξονα Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη.

Όπως σημειώνει ο βουλευτής, «ευχαρίστησα την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και τον κ. Γιάννη Καρνέση για τη μέχρι τώρα συνεργασία και τη συμβολή τους στην ολοκλήρωση των οδικών έργων της Μεσσηνίας».