Α49: Εγκαινιάστηκε η Διαβαλκανική Έκθεση έργων Τέχνης

Α49: Εγκαινιάστηκε η Διαβαλκανική Έκθεση έργων Τέχνης

Θα φιλοξενηθεί στην πόλη για όλο το Μάρτιο

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου τα εγκαίνια της Διαβαλκανικής Έκθεσης “Paths of Art” στη γκαλερί Α49, στο κέντρο της Καλαμάτας. Η έκθεση που φιλοξενεί συνολικά 53 καλλιτέχνες βαλκανικών χωρών, εκ των οποίων οι 21 είναι Έλληνες, έρχεται να αναδείξει τη δυνατότητα επικοινωνίας αυτών των λαών μέσω της τέχνης. 

Σ’ αυτό άλλωστε οφείλεται και η ελεύθερη θεματολογία των έργων που εκτίθενται στη συλλογή, καθώς αυτά αφορούν σε έργα ζωγραφικής, φωτογραφίας, και γλυπτικής. 

«Μέσα από τα μονοπάτια της τέχνης, μπορούμε να χαράξουμε δρόμους συνεργασίας, ειρήνης και ανάπτυξης και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να γίνει αυτό», σημειώνουν οι διοργανωτές της έκθεσης από το ηλεκτρονικό περιοδικό “Culture of Balkans”. 

Αξίζει να σημειωθεί δε, ότι η διάρκεια της έκθεσης θα είναι μέχρι το τέλος Μαρτίου, καθώς στη συνέχεα πρόκειται να ακολουθήσει περιοδεία σε όλες τις πρωτεύουσες των Βαλκανικών χωρών, με ολοκλήρωση αυτής της διαδρομής το Δεκέμβριο του 2024 στο Παρίσι. Επόμενος σταθμός θα είναι η πόλη της Σόφιας, και θα ακολουθήσουν το Βουκουρέστι, το Βελιγράδι κ.ά.

Το «παρών» στα εγκαίνια, μεταξύ άλλων, έδωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών Αρχών και φορέων.

Της Χριστίνας Μανδρώνη