Ανατολικό Κέντρο Καλαμάτας: Για βραβείο οι κολώνες στη Σφακιανάκη…

Ανατολικό Κέντρο Καλαμάτας: Για βραβείο οι κολώνες στη Σφακιανάκη…

Αφημένο στην τύχη του το Πάρκο

Για το Ανατολικό Κέντρο ή την περιοχή της Τέντας, όπως την ξέρουν αρκετοί, έχουμε γράψει δεκάδες φορές, αλλά με αφορμή το Final 4 του Κυπέλλου Ανδρών στο βόλεϊ που θα διεξαχθεί την ερχομένη Παρασκευή και το Σάββατο κάναμε μια ακόμα επίσκεψη, προκειμένου να δούμε την κατάσταση που επικρατεί.

Αρχικά, λοιπόν, ξεκινήσαμε από την οδό Σφακιανάκη, δρόμο που καθημερινά διασχίζουν μεταξύ άλλων εκατοντάδες φοιτητές και, δυστυχώς, το σκοτάδι συνεχίζει να επικρατεί.

Εκεί, λοιπόν, εδώ και χρόνια, έχουν ξηλωθεί από τροχαία ατυχήματα, αλλά και τον αέρα, κολώνες φωτισμού, οι οποίες δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ.

Παράλληλα, σε άλλες κολώνες τα φωτιστικά στο πάνω μέρος απουσιάζουν. Επίσης, υπάρχουν οι τρακαρισμένες, που γέρνουν στην είσοδο του Πανεπιστημίου.

Να σημειωθεί δε, ότι το πεζοδρόμιο είναι από την πλευρά της Τέντας, οπότε ο όσος φωτισμός υπάρχει, δεν επαρκεί…

Συνεχίζοντας, στην οδό Τσικλητήρα συναντάς κορμούς από ξερά κομμένα δέντρα, που έχουν ξεμείνει για χρόνια.

Οδός Ιλάρχου Κουρκουτά, μια τεράστια κουλούρα από σωλήνα έχει αφεθεί πάνω στο πεζοδρόμιο κλείνοντάς το

Οι εδώ και χρόνια δημοτικοί λαχανόκηποι που ξεκίνησαν με κανόνες και ευταξία έχουν καταντήσει χωματερές, με τον κάθε παραχωρησιούχο να κάνει ό,τι θέλει. Βέβαια, αυτή η εικόνα δεν παρατηρείται μόνο στους λαχονόκηπους της Τέντας

Η στάση του Αστικού μπροστά στη Φοιτητική Εστία, όπου περιμένουν καθημερινά οι φοιτητές, και όχι μόνο, το λεωφορείο. Γράφουμε στάση, αλλά δεν υπάρχει εγκατάσταση, παρά μόνο μια ταμπέλα. Έτσι όλοι εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες…

Παιδική χαρά που δεν έχει νερό, ενώ η δεύτερη πόρτα έχει εξαφανιστεί

Κι αφού τελείωσε η επίσκεψη περιμετρικά, θα επισημάνουμε απλά κάτι από το εσωτερικό του πάρκου.
Λεηλατημένες υποδομές που δε χρειάζονται καν σχολιασμό…

Αντί επιλόγου
Γνωρίζουμε ότι η περιοχή έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα, με χρηματοδότηση μάλιστα από το «Αντώνη Τρίτσης», αλλά από τις μακέτες που παρουσιάστηκαν μέχρι την πράξη απέχουν χρόνια… έως και να μη γίνει τίποτα.
Μέχρι, λοιπόν, να πραγματοποιηθούν οι αναπλάσεις που προβλέπει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ας γίνει μια γενναία παρέμβαση από το Δήμο το συντομότερο.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση