Αποχή σήμερα των δικηγόρων της Καλαμάτας

Αποχή σήμερα των δικηγόρων της Καλαμάτας

Από τα καθήκοντά τους θα απέχουν σήμερα τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στην μνήμη των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου, το φοβερό αυτό δυστύχημα, με θύματα κυρίως νέους ανθρώπους, πρέπει να γίνει η αφορμή και η ουσιαστική απαρχή μιας άλλης πολιτικής ενάντια στη λογική της εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών, όπου η αξία της ανθρώπινης ζωής, της ασφάλειας και της αξιοπρέπειας των πολιτών θα είναι στο επίκεντρο.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος ζητά την ταχεία και πλήρη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος και την απόδοση των ευθυνών, όπου ανήκουν, ως ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας προς τα θύματα, όπως και την άμεση λήψη μέτρων για την ασφάλεια όλων των συγκοινωνιών και την ουσιαστική προστασία επιβατών και εργαζομένων.

Άδειες θα χορηγούνται μόνο σε υποθέσεις όπου υφίσταται ζήτημα παραγραφής-προθεσμίας και για τις ποινικές υποθέσεις όταν υπάρχουν κρατούμενοι, ενώ στα πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής. Επίσης, για συζήτηση προσωρινών διαταγών και αιτήσεων αναστολών, συμπεριλαμβανομένων των αναστολών πλειστηριασμών, και για συζήτηση ασφαλιστικών μέτρων μόνο εφόσον έχει εκδοθεί προσωρινή διαταγή.

Για κατάθεση προτάσεων, προσθηκών και αντιρρήσεων (Διοικητικά Δικαστήρια), καθώς και για επίδοση εξωδίκων και αποφάσεων, δεν απαιτείται άδεια.