Αύριο η προκριματική φάση Πανελληνίου Διαγωνισμού STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Αύριο η προκριματική φάση Πανελληνίου Διαγωνισμού STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Στα «Εκπαιδευτήρια Μπουγά» θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Κυριακή, 19 Μαρτίου, η προκριματική φάση του Πανελληνίου Διαγωνισμού (WRO) STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου με θέμα «Έξυπνες πόλεις» για το σχολικό έτος 2022-2023.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός wrohellas.gr αποτελεί ένα μοναδικό τρόπο για να κατανοήσουν οι μικροί μαθητές και μαθήτριες τις φυσικές επιστήμες, τον προγραμματισμό και τους αυτοματισμούς, να μάθουν να σκέπτονται ως μηχανικοί, να αναπτύξουν την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων και να διευρύνουν τη δημιουργικότητά τους.

Απευθύνεται δε σε μαθητές και μαθήτριες όλων των σχολικών βαθμίδων από όλη την Ελλάδα. Για κάθε βαθμίδα τίθενται διαφορετικοί εκπαιδευτικοί στόχοι και, ως εκ τούτου, διαμορφώνονται διαφορετικές διαγωνιστικές κατηγορίες και διαγωνιστικά κριτήρια.

Κατά την προετοιμασία τους για το διαγωνισμό οι μαθητές και οι μαθήτριες, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών προπονητών τους: σχηματίζουν ομάδες (teamwork), μελετούν τη σχετική βιβλιογραφία και πειραματίζονται (critical thinking), εξερευνούν την επιστήμη της μηχανικής (engineer thinking), αντιμετωπίζουν προκλήσεις και προτείνουν λύσεις (problem solving). Εξερευνώντας αυτές τις δεξιότητες με τρόπο πρακτικό και συμμετοχικό, τα παιδιά αναπτύσσουν εφόδια που τους είναι απαραίτητα σήμερα, αλλά και για το μέλλον, όποια επιλογή σταδιοδρομίας κι αν ακολουθήσουν.

Πρόγραμμα
10.00-10.30: Προσέλευση-Εγγραφές

10.30-11.00: Ομιλίες

11.00: Έναρξη αξιολόγησης κατηγορίας Open Δημοτικού

11.00: Έναρξη αξιολόγησης Ποδόσφαιρο 2×2

11.00: Έναρξη αξιολόγησης Α-Δ Δημοτικού

11.30: Έναρξη αξιολόγησης Regular Τρίλιζα Αρχάριοι

11.00-12.30: Κατασκευή/Δοκιμές Regular Τρίλιζα Προχωρημένοι

12.30-13.00: Έναρξη αξιολόγησης Regular Τρίλιζα Προχωρημένοι.