Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας: Πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων για το Μάρτιο

Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας: Πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων για το Μάρτιο

Στις δράσεις του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας για τον μήνα Μάρτιο αναφέρθηκαν, χθες, ο πρόεδρος της “Φάρις” Παντελής Δρούγας, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθης Γυφτάκης  και η βοηθός Μαέστρου Κατερίνα Παλαιολόγου.

Ο πρόεδρος της “Φάρις” αναφέρθηκε στις δράσεις του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας ευχόμενος καλή επιτυχία, ενώ από την πλευρά του ο Στάθης Γυφτάκης μίλησε για τις δραστηριότητες και τους στόχους του Ωδείου που το κάνουν να διαπρέπει όχι μόνο σε Πανελλήνιο αλλά και διεθνές επίπεδο.

Η καθηγήτρια μονωδίας και βοηθός μαέστρου Κατερίνα Παλαιολόγου, εκπροσωπώντας τη γυναικεία χορωδία «Μελίφωνο», αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της εκδήλωσης, που είναι αφιερωμένη στη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, έχοντας ετοιμάσει ένα «πολύχρωμο» πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για αύριο 8 Μαρτίου (σ.σ. παγκόσμια γιορτή της Γυναίκας), στις 20:30, στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, η γυναικεία χορωδία «Μελίφωνο» θα γιορτάσει τα 10 χρόνια παρουσίας της στα μουσικά δρώμενα της πόλης μας.

 Δέκα χρόνια με πλούσιο έργο, βραβεύσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς και συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Φεστιβάλ Αθηνών, Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Φεστιβάλ Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας, Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, Φεστιβάλ Sonnenlink, Αγγλικανική Εκκλησία στην Αθήνα, Βιέννη κ.α.).

 H συναυλία θα πραγματοποιηθεί προς τιμήν της παγκόσμιας ημέρας της Γυναίκας και θα έχει αφενός καθαρά συμβολικό χαρακτήρα, αλλά ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί και με σκοπό τη συλλογή χρημάτων για την ενίσχυση της χορωδίας που θα συμμετάσχει σε ένα Διεθνές Φεστιβάλ και Διαγωνισμό της Interkultur, στην Lucca της Ιταλίας, στα μέσα Μαΐου.

Την Χορωδία “Μελίφωνο” διδάσκει και διευθύνει η μαέστρος Αθανασία Κυριακίδου. Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ / ελεύθερη είσοδος για παιδιά κάτω των 12 ετών. Εισιτήρια προπωλούνται στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.