Εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας για την Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας

Εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας για την Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας

Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα, 20 Μαρτίου, στις 11.00 το πρωί, στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας (Γ. Καρέλια, Ανατολική Παραλία), οι μαθητές των τμημάτων γαλλικής γλώσσας. Η εκδήλωση απεικονίζει τη ζωντάνια της γαλλο-ελληνικής σχέσης στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος “La France, une seconde patrie” (Γαλλία μια δεύτερη πατρίδα).

Η παρουσίαση ετερόκλητων αλλά σημαντικών προσωπικοτήτων Ελλήνων που έζησαν στη Γαλλία, θα προσφέρει μια καλειδοσκοπική εικόνα, ένα πανόραμα της φιλίας που συνδέει διαχρονικά τους δύο λαούς. Ο συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης, η συνθέτρια Ελένη Καραΐνδρου, ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, η συγγραφέας Άλκη Ζέη, ο τραγουδιστής Σταμάτης Κόκοτας, ο συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης είναι μόνο ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα των Ελλήνων που έζησαν στη Γαλλία είτε για να σπουδάσουν και να εργαστούν είτε για να βρουν καταφύγιο στα χρόνια της δικτατορίας.

Η παράσταση βασίζεται τόσο σε οπτικό υλικό όσο και σε δραματοποιημένες αφηγήσεις, ζωντανή μουσική και τραγούδια που ερμηνεύουν μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου.

Υπεύθυνη είναι η κα Αθηνά Αμανατίδου, καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας. 

Είσοδος ελεύθερη.