Κ. Βελόπουλος: «Ακαλλιέργητες οι γεωργικές εκτάσεις με πατάτες στη Μεσσηνία»

Κ. Βελόπουλος:  «Ακαλλιέργητες οι γεωργικές εκτάσεις με πατάτες στη Μεσσηνία»

Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γ. Γεωργαντά, κατέθεσε ο πρόεδρος του κόμματος “Ελληνική Λύση», Κυριάκος Βελόπουλος. Καθώς αναφέρεται στην ερώτηση, “όπως μας πληροφόρησαν, ακαλλιέργητες (κατά 80%) θα μείνουν εφέτος γεωργικές εκτάσεις στη Μεσσηνία, στις οποίες μέχρι πρότινος καλλιεργούνταν πατάτες, αφού οι αγρότες δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος της παραγωγής.

Η ένδεια που διαπιστώνεται στους κύκλους των πατατοπαραγωγών της Μεσσηνίας οδηγεί σε αυτήν τη συνειδητή επιλογή λόγω του υπερδιπλασιασμού, εν συγκρίσει με τα προηγούμενα χρόνια, είτε του κόστους των καυσίμων, είτε των πρώτων υλών, είτε των μεταφορών.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτάται ο υπουργός: Προτίθεστε όπως αντιστρέψετε το δυσοίωνο κλίμα που επικρατεί στους πατατοπαραγωγούς της Μεσσηνίας και δια μέσω καταλυτικών πρωτοβουλιών να μειωθεί το κόστος παραγωγής της πατατοκαλλιέργειας και να ενθαρρυνθεί η καλλιέργεια της πατάτας σε αυτήν την Περιφέρεια, προκειμένου να ανακτήσει τη δυναμική της σε επίπεδο τόσο παραγωγής όσο και κερδοφορίας;”.