Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Το Τμήμα Γεωπονίας φύτεψε «πατάτες για καλό σκοπό» στον Αντικάλαμο

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Το Τμήμα Γεωπονίας φύτεψε «πατάτες  για καλό σκοπό» στον Αντικάλαμο

Συνεχίζοντας τις δράσεις εκπαιδευτικού και κοινωνικού χαρακτήρα, το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προχώρησε το προηγούμενο διάστημα στη φύτευση τριών στρεμμάτων πατάτας σε αγρόκτημα του ιδρύματος, με στόχο η συγκομιδή να παραχωρηθεί σε ευπαθείς ομάδες του νομού, αλλά και σε τοπικούς φορείς.

Σε αυτό το πλαίσιο, τη Δευτέρα 3 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία συνάντηση στο συγκεκριμένο αγρόκτημα, παρουσία φοιτητών και καθηγητών του τμήματος, εκεί που αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούσαν στην τεχνική καλλιέργεια της πατάτας, το πολλαπλασιαστικό υλικό, τη θρέψη, τη φυτοπροστασία, τη γεωργία ακριβείας και την ιχνηλασιμότητα των προϊόντων. Τονίστηκε δε, η ιδιαίτερη σημασία της συνεργασίας του Πανεπιστημίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα στα επιστημονικά πεδία της Γεωπονίας, της Γεωπληροφορικής (GIS) και της Πληροφορικής (IoT).

Παράλληλα, επισημάνθηκε η σημαντική συνεισφορά των συνεργασιών αυτών στο να αποκτήσουν οι φοιτητές κατάλληλες δεξιότητες και νοοτροπίες που απαιτούνται στην αγορά εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις περασμένες χρονιές η αντίστοιχη συγκομιδή ελαιοκάρπου επεξεργάστηκε και τυποποιήθηκε από το Τμήμα Γεωπονίας, και το παραγόμενο ελαιόλαδο προσφέρθηκε για τον ίδιο σκοπό.

Χρ.Μ.