Μεσσηνία: Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εναντιώνονται στη διοργάνωση ημερίδας μαζί με την Αμερικάνικη Πρεσβεία

Μεσσηνία: Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εναντιώνονται στη διοργάνωση ημερίδας μαζί με την Αμερικάνικη Πρεσβεία

Πρόκληση χαρακτηρίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας την ημερίδα που διοργανώνουν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και το 4ο ΓΕΛ μαζί με την Αμερικάνικη Πρεσβεία, με θέμα «Covid-19 και μαθητές: Πνευματική Υγεία, Αποκοινωνικοποίηση και Άγχος».

«Είναι πρόκληση», σχολιάζεται μεταξύ άλλων, «γιατί το κράτος των ΗΠΑ, ειδικά στο ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας, έχει να επιδείξει εκατομμύρια νεκρούς από την πανδημία, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν εκτός συστήματος υγείας. Όσον αφορά στο ζήτημα των επιπτώσεων της πανδημίας στην εκπαίδευση, έχει αρνητικό ρεκόρ στην ανεξέλεγκτη ενδοσχολική βία, με αποκορύφωμα όλες τις μαζικές δολοφονίες μαθητών και εκπαιδευτικών, καθώς η αμερικανική νομοθεσία επιτρέπει να πωλούνται μαζικά τα όπλα».

Καταληκτικά ο σύλλογος απαιτεί να αποκλειστεί από τη συγκεκριμένη ημερίδα η Αμερικάνικη Πρεσβεία και κάθε εκπρόσωπός της.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ανακοίνωση από την A΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας, κατά πλειοψηφία, καλεί τους συναδέλφους και τους συλλόγους διδασκόντων να μην προχωρούν σε διοργανώσεις εκδηλώσεων με την Αμερικάνικη Πρεσβεία , ενώ προτείνει τον αποκλεισμό της από οποιαδήποτε εκδήλωση έχει προγραμματιστεί μέχρι τώρα.