Ναι σε όλα

Ναι σε όλα

Η πολιτική πενία «τέχνας κατεργάζεται». Είναι αυτό ακριβώς που ξέρουν πολύ καλά να κάνουν και το κάνουν εδώ και καιρό.

Ξηλώνουν, κόβουν και ράβουν στα μέτρα τους κάθε θέμα της επικαιρότητας. Τόσο άτσαλα, τόσο άγαρμπα και απροκάλυπτα. Παρακολουθήσεις, κόκκινα δάνεια, μοναδικό ρεσιτάλ υποκρισίας. Ξέχασαν πώς έσερναν στα δικαστήρια οι πρώην σύντροφοι τον Λαφαζάνη;

Κι ενώ ψάχνουν στις ντουλάπες τους για στολές εκστρατείας, μόνο ξεχασμένες στολές κλόουν βρίσκουν.

Με αφορμή τη διαβάθμιση των πτυχίων των δημοσίων και ιδιωτικών καλλιτεχνικών σχολών (δραματικές σχολές, ωδεία, σχολές χορού) και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις κινητοποιήσεις των σπουδαστών, εξελίχθηκε μία αντιπαράθεση για το ποιος είναι με τον πολιτισμό και ποιος με το «σκοτάδι». Στο θέμα αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, πάγια τακτική του, έκοψε και έραψε το θέμα της διαβάθμισης των πτυχίων στα μέτρα του.

Ο Μητσοτάκης που έχει ξεκάθαρη θέση για το «άρθρο 16» του Συντάγματος που απαγορεύει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, βρίσκει ανέλπιστα σύμμαχο τον ΣΥΡΙΖΑ, έστω και από σπόντα, για να ξεκινήσει μετά τις εκλογές τις διαδικασίες για την αναθεώρηση.

Ασφαλώς και δεν περιμένει κανείς να αλλάξει στάση ο ΣΥΡΙΖΑ και να στηρίξει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ασχέτως αν σε αυτή τη διαμάχη υπερασπίστηκε την ιδιωτική εκπαίδευση. Ζήτησε μάλιστα – εάν είναι δυνατόν – για τις διετούς και τριετούς καλλιτεχνικές σχολές φοίτησης, την εξίσωσή τους με πανεπιστημιακές σπουδές!

Έτσι και αλλιώς, ξέρουν ότι δε θα χρειαστούν να πάρουν αποφάσεις από κυβερνητικές θέσεις, οπότε κάνουν ό,τι συνήθως, λέγοντας σε όλους και για όλα «ΝΑΙ».

Του Μιχάλη Βασ. Σούμπλη