Παιδοψυχίατρος στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας

Παιδοψυχίατρος στην Κινητή  Μονάδα Ψυχικής Υγείας

Με τον ιατρό παιδοψυχίατρο Γρήγορη Λακιώτη ενισχύεται το προσωπικό της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας, στο πλαίσιο της ενταγμένης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020» πράξης με τίτλο «Ανάπτυξη παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, μέσω της ενίσχυσης Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας», με τη συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Από την πλευρά της, η διοικήτρια του νοσοκομείου καλωσόρισε τον ιατρό, τονίζοντας τη σπουδαιότητα αυτών των δράσεων, που στοχεύουν στην προαγωγή της ψυχικής υγείας.

Τι είναι οι Κινητές Μονάδες Ψυχικής Υγείας
Οι εν λόγω δομές απευθύνονται σε άτομα με ψυχικές διαταραχές ή διαταραχές συμπεριφοράς, με στόχο την πρόληψη, την έγκαιρη παρέμβαση, την αποφυγή της κρίσης ή της υποτροπής της νόσου και τη διασφάλιση της συνέχειας της ψυχιατρικής φροντίδας.

Από την άλλη πλευρά, η ανάπτυξη παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών μέσω της ενίσχυσης των Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας έρχεται να καλύψει σημαντικά ελλείμματα στην υποστήριξη παιδιών και εφήβων που παρουσιάζουν προβλήματα ψυχικής υγείας.

Σε ποιους απευθύνεται

Η νέα υπηρεσία θα απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους με ψυχικές διαταραχές και ψυχοκοινωνικά προβλήματα, προκειμένου να αντιμετωπίζονται στο επίπεδο της κοινότητας, σύμφωνα με τις αρχές της κοινωνικής ψυχιατρικής και της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.

Θα καλύπτει τις περιοχές του Νομού Μεσσηνίας, σε συνεργασία με τα Κέντρα Υγείας. Εξυπηρετούμενος πληθυσμός θα είναι παιδιά και έφηβοι κάτοικοι του νομού και το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2721363439 ή στο email: kmpsy@nosokomeiokalamatas.gr.
Π.Μπ.