Πανελλήνιο πρωτάθλημα βάδην: Πρωταθλητές Ντρισμπιώτη και Παπαμιχαήλ, τρία όρια

Πανελλήνιο πρωτάθλημα βάδην: Πρωταθλητές Ντρισμπιώτη και Παπαμιχαήλ, τρία όρια

Πολύ καλές εμφανίσεις από τους πρωταθλητές του ελληνικού βάδην

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο βάδην, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), αγωνίστηκε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα βάδην που διεξήχθη στο Άστρος Κυνουρίας και αναδείχθηκε νικήτρια. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ, με 1:31.11 κατέγραψε την πέμπτη καλύτερη επίδοση της καριέρας της ενώ αυτή ήταν η τρίτη της πανελλήνια νίκη στα 20χλμ βάδην.

Το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα κατέλαβε η Κυριακή Φιλτισάκου (ΑΓΣ Ν. Ιωνίας Ανατολή) με 1 ώρα 33.08. Η αθλήτρια έκανε καλό αγώνα και σημείωσε τη δεύτερη επίδοση της καριέρας της. Η Φιλτισάκου διεκδικεί τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει τον Αύγουστο στη Βουδαπέστη.

Όριο για το Ευρωπαϊκό Κ23 Φιάσκα και Κελεπούρης

Τρίτη τερμάτισε η Όλγα Φιάσκα στον αγώνα, και με χρόνο 1:38.14 και πέτυχε το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Ουσιαστική η Φιάσκα ήταν και νικήτρια στην κατηγορία Κ23, με τη Μαρία-Φιλίππα Γάτη να ακολουθεί με 1:38.17.

Ο Άνθιμος Κελεπούρης τερμάτισε πρώτος στον αγώνα Κ23 και με 1:34.33 έπιασε επίσης το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23.

Ξανά νικητής ο Παπαμιχαήλ

Ο πρωταθλητής Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου) επικράτησε για ακόμη μία φορά, για την έκτη φορά στο συγκεκριμένο αγώνισμα και μάλιστα μόλις λίγα =24ωρα αφότου επέστρεψε από την Κολομβία, όπου πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής τερμάτισε σε 1:28.24κι έκανε δύο τις νίκες του στη σεζόν, αφού επικράτησε πριν λίγες εβδομάδες και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα 35χλμ. βάδην. Ο αθλητής δεν είχε ως στόχο του το συγκεκριμένο αγώνα, αφού η πρώτη διοργάνωση στην οποία θα κυνηγήσει έναν χρόνο κοντά στις επιδόσεις του είναι το Βαλκανικό Πρωτάθλημα.

Στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο Κωνσταντίνος Ντεντόπουλος με 1:31.48 και την πρώτη τριάδα ολοκλήρωσε ο Γιάννης Καύκας με 1:32.20.

Ρεκόρ και όριο για το Ευρωπαϊκό Κ20 η Αντωνοπούλου

Η Αναστασία Αντωνοπούλου (Ίκαρος Ν. Ιωνίας) αναδείχθηκε νικήτρια στα 10χλμ. βάδην γυναικών Κ20 στον ημερίδα βάδην, που έγινε παράλληλα με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα 20χλμ. βάδην στο Άστρος Κυνουρίας.

Η αθλήτρια του Ηλία Γκαραβέλα τερμάτισε σε 48.29 πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ και το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας της, που θα διεξαχθεί στο Ισραήλ. Η Αντωνοπούλου επιβεβαίωσε έτσι την καλή αγωνιστική της κατάσταση ενόψει της διοργάνωσης της Ιερουσαλήμ.

Τη δεύτερη θέση στο αγώνισμα κατέλαβε η Σεβαστιανή Ασλανίδου (Ίκαρος Ν. Ιωνίας) με 52.03. Η Παναγιώτα Τσινοποπούλου μετείχε εκτός συναγωνισμού στο αγώνισμα και πέτυχε 52.53 στην πρώτη της εμφάνιση μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έγινε με δύσκολες συνθήκες, αφού ο δυνατός αέρας ταλαιπώρησε αθλητές και αθλήτριες.

Πηγή: gazzetta.gr