Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου: Προγραμματικές συμβάσεις για σειρά αθλητικών έργων στη Μεσσηνία

Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου: Προγραμματικές συμβάσεις για σειρά αθλητικών έργων στη Μεσσηνία

Εξαντλήθηκε το σύνολο των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, κατά την οποία το Σώμα ενέκρινε, μεταξύ άλλων, σειρά προγραμματικών συμβάσεων για ιδιαίτερα σημαντικά έργα στις 5 Περιφερειακές Ενότητες.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικών συμβάσεων της Περιφέρειας, αφενός, με το Δήμο Νεμέας για το έργο ανάπλασης του κέντρου της Νεμέας και, αφετέρου, με τους Δήμους Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης για το έργο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Μαντίνεια – Κιτριές, με τα δύο πιο πάνω έργα να χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του υπουργείου Εσωτερικών.

Το Σώμα προέβη στην έγκριση σύναψης προγραμματικών συμβάσεων υλοποίησης έργων ενταγμένων στο τεχνικό πρόγραμμα και συγκεκριμένα μεταξύ της Περιφέρειας και: α) του Δήμου Τρίπολης για τη δημιουργία Πάρκου Μνήμης στην αρκαδική πρωτεύουσα, β) του Δήμου Τριφυλίας για την προμήθεια του σχετικού υλικού και τον ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου Κοπανακίου, γ) του Δήμου Τριφυλίας για την ανακαίνιση των αποδυτηρίων του Κλειστού Γυμναστηρίου Γαργαλιάνων και δ) του Δήμου Καλαμάτας και του Α.Ο. Σπερχογείας για εργασίες ανάπλασης και βελτίωσης των αποδυτηρίων και του περιβάλλοντος χώρου του γηπέδου Σπερχογείας.

Επίσης, εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και Ομίλου Αθλητικής Σκοποβολής Κορινθίας, για το ενταγμένο στο ΠΔΕ/ΕΠΑ έργο αναβάθμισης των εγκαταστάσεων και των υποδομών στο Σκοπευτήριο Κορίνθου, καθώς και την προμήθεια και τοποθέτηση κινητών W.C. στο πεδίο βολής Κορίνθου.

Παράλληλα, εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου με αντικείμενο την ωρίμανση του έργου ανακαίνισης και ανακατασκευής των μαγειρείων του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Τέλος, εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η 1η τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Νότιας Κυνουρίας και Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ “Πάρνωνας Α.Ε.”, που αφορά στη συνεργασία για την προώθηση του αναρριχητικού τουρισμού και του πολιτισμού της Τσακωνιάς στη Νότια Κυνουρία.