Προγραμματικές συμβάσεις για σειρά έργων στη Μεσσηνία ενέκρινε το ΠΕ.ΣΥ.

Προγραμματικές συμβάσεις  για σειρά έργων στη Μεσσηνία ενέκρινε το ΠΕ.ΣΥ.

Προγραμματικές συμβάσεις για σειρά έργων ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, κατά τη συνεδρίασή του την περασμένη Τετάρτη, την τελευταία που έλαβε χώρα στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, καθώς το επόμενο διάστημα ο Δήμος της αρκαδικής πρωτεύουσας θα πραγματοποιήσει εργασίες σε αυτό.

Οι επόμενες συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου -με πρώτη αυτή που προγραμματίζεται για την Τρίτη 4 Απριλίου-, θα συγκαλούνται στο χώρο που παραχώρησε δωρεάν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η ΟΕΒΑ (Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Αρκαδίας), στον 1ο όροφο του επί της οδού Καλαμάτας 113, στην Τρίπολη, ακινήτου της.

Στον πρώτο όροφο του εν λόγω κτηρίου, όπου υπάρχει αίθουσα συνεδριάσεων, γραφείο και κοινόχρηστοι χώροι υγιεινής, εκτός από τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, θα φιλοξενούνται και άλλες εκδηλώσεις της Περιφέρειας, η οποία ανέλαβε τη δαπάνη διαμόρφωσής του.

Ας σημειωθεί ότι η στέγαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στον πιο πάνω χώρο, σύμφωνα με την υπογραφείσα σύμβαση, ισχύει μέχρι την ανέγερση ιδιόκτητου διοικητηρίου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο οποίο θα υπάρχει ο ανάλογος χώρος.

Οι προγραμματικές συμβάσεις

Όσον αφορά στις προγραμματικές συμβάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου που εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο, αυτές είναι:

–πολιτισμικής ανάπτυξης με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Δήμο Καλαμάτας και την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Καλαμάτας “Φάρις”, που αφορά στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας

–με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας για τη φιλοτέχνηση της προτομής του αγωνιστή του 1821 Αναγνώστη Κοντάκη, στον Άγιο Πέτρο

–με το Δήμο Πύλου – Νέστορος για τη φιλοτέχνηση και τοποθέτηση στην Κορώνη της προτομής του Νικήτα Σταματελόπουλου

–με το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα – Foundation Kalou, με αντικείμενο δράση ενθάρρυνσης της ανάπτυξης της τέχνης της μουσικής στην ΠΕ Κορινθίας

–πολιτισμικής ανάπτυξης με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την προμελέτη του έργου φωτισμού του κάστρου Ακροκορίνθου

–πολιτισμικής ανάπτυξης με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, για εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης του ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στην Καλαμάτα.

Επίσης, το Περιφερειακό ενέκρινε τροποποιήσεις σε τρεις προγραμματικές συμβάσεις. Ειδικότερα, την τροποποίηση του οικονομικού και φυσικού αντικειμένου στην προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και του ΑΟΤΑ “Μοριάς Α.Ε.”, η οποία αφορά στην οργάνωση και λειτουργία του Περιπτέρου Τουριστικής Πληροφόρησης (InfoKiosk) στον εν λόγω Δήμο της Κορινθίας.