Taygetos Challenge: Με μεγάλη επιτυχία και 700 συμμετοχές ο 12ος αγώνας

Taygetos Challenge: Με μεγάλη επιτυχία και 700 συμμετοχές ο 12ος αγώνας

Περισσότεροι από 700 αθλητές, λάτρεις του βουνού και της φύσης, συναντήθηκαν για 12η χρονιά στο μοναδικό αγωνιστικό τερέν του Ταΰγετου, στο Taygetos Challenge 2023.

Ο συνδυασμός της διοργάνωσης που έχει γίνει πλέον θεσμός, απλά μοναδικός: Ένα πολυμορφικό τερέν που προσφέρει μια τεράστια πρόκληση στους δρομείς βουνού, ένα πολύχρωμο πλήθος αθλητών και επισκεπτών που συνδυάζουν τον ιστορικό εορτασμό της 25 ης Μαρτίου με την εκδρομή στα χώματα της δυτικής Μάνης, μία προνομιακή τοποθεσία που χαρακτηρίζεται από την αρμονική γειτνίαση της μεγαλόπρεπης θάλασσας με το επιβλητικό βουνό, η 12ετής τεχνογνωσία στη διοργάνωση άρτιων αγώνων βουνού και μια ευρηματική ομάδα με φαντασία και όραμα.

Το μεγάλο στοίχημα της φετινής διοργάνωσης δεν ήταν μόνο τα χαμόγελα των αθλητών που έζησαν μία μοναδική εμπειρία, αλλά και η «ανακούφιση» της εύφορης γης που τόσο απλόχερα χαρίζει τη φιλοξενία της. Η μείωση έως και η εκμηδένιση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος έγινε πραγματικότητα με όλους τους συντελεστές να συμβάλλουν στη διατήρηση της περιβαλλοντικής ισορροπίας.

Πολύτιμος αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, ήταν η Lenovo μαζί με την pi3 και την We4all που θα υλοποιήσει τη δράση δεντροφύτευσης «1 δέντρο για κάθε αθλητή» που συμμετείχε στο 12ο Taygetos Challenge.

Τον αγώνα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά όλοι όσοι επιθυμούσαν ζωντανά μέσα από το www.livecoverage.gr, ενώ όλα τα αποτελέσματα και άλλες πληροφορίες για τη διοργάνωση υπάρχουν στο https://taygetoschallenge.com

Οι μεγάλοι νικητές της απόστασης Marathon 37 χιλιομέτρων του Taygetos Challenge στους άντρες είναι: 1oς Χρήστος Αγνουσιώτης, 2ος Δημήτρης Ελευθερίου, 3ος Χρόνης Ηλιάδης. Στις γυναίκες 1η τερμάτισε η Ελβετίδα Stefanie Maurer, 2η η Νίκη Ζιώγα και 3η η Νικολέτα Τζαβάρα.

Στον αγώνα Experience 20 χιλιομέτρων, του οποίου χορηγός ήταν το TIKLA, πρώτος με ρεκόρ διαδρομής, που κατείχε ο ίδιος, τερμάτισε ο Νικόλαος Πονηρέας, 2ος ήταν ο Ανδρέας Μανέτας και 3ος ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος. Στις γυναίκες 1η τερμάτισε η Νατάσα Σπανού, 2η η Λεμονιά Παναγιώτου και 3η η Δανιηλίδα Τζοβώλου.

Με τη σημαντική υποστήριξη της Intersport πραγματοποιήθηκε και ο αγώνας Basic 10 χιλιομέτρων, στον οποίο τερμάτισε 1ος ο Γιώργος Μανιώτης, 2ος ο Παναγιώτης Αλεβίζος και 3ος ο Βασίλης Κατσιρόπουλος. Πρώτη γυναίκα τερμάτισε η Laura Villiger και ακολουθησαν 2η η Ελισάβετ Παπαδήμα και 3η η Ράνια Νομικού.

Πλήθος από χαμόγελα συγκέντρωσε η Fun διαδρομή των 5 χιλιομέτρων, με την κορδέλα να κόβουν από τους άνδρες, 1ος ο Πέτρος Παπαδήμας, 2ος ο Γιάννης

Παπαδόπουλος και 3ος ο Παναγιώτης Κουσαθάνας. Από τις γυναίκες, 1η τερμάτισε η Μαίρη Κανάκη, 2η η Αρτεμη Τσιμουρά και 3η η Ελβίρα Μεταλληνού.

Πέραν των βραβεύσεων των νικητών των αγωνισμάτων, αξίζει να σημειωθεί μία ακόμα σημαντική βράβευση που έγινε για πρώτη χρονιά φέτος στο Taygetos Challenge και μας συγκίνησε ιδιαιτέρως. Για την αγάπη, προτίμηση και αφoσίωσή τους στο Taygetos Challenge, συμμετέχοντας σε αυτόν από 6 φορές και άνω βραβεύτηκαν 18 αθλητές με ένα ξεχωριστό ονομαστικό έπαθλο.

Φέτος, χάρη στην συμβολή και υποστήριξη των χορηγών και υποστηρικτών τα δώρα και οι παροχές που λάβανε οι αθλητές ήταν πλουσιοπάροχες.

Πέραν από τα 52 δώρα που κληρώθηκαν και δόθηκαν στους αθλητές το Σάββατο 25/3 στις 18.00 – 19.00, όλοι οι νικητές των αγωνισμάτων λάβανε δώρα από τους χορηγούς και δωροθέτες της Διοργάνωσης. Οι υπεύθυνοι του Taygetos Challenge ευχαριστούν «πολύ όλους τους χορηγούς, υποστηρικτές, δωροθέτες για την έμπρακτη υποστήριξη, τον Δήμο Δυτικής Μάνης, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την υποστήριξη, αιγίδα και εμπιστοσύνη τους.

Επιπλέον, ευχαριστούμε πολύ τον γιατρό της διοργάνωσης του αγώνα, Άγη Τερζίδη, την εταιρεία «Διάπλαση» για την παροχή του ασθενοφόρου, την ομάδα πολιτικής προστασίας ΓΑΙΑ που συνέβαλε στην ασφάλεια του αγώνα με εθελοντές και την παροχή δεύτερου ασθενοφόρου σε επιλεγμένα σημεία του αγώνα και όλους τους εθελοντές για την πολύτιμη βοήθεια και θετική τους διάθεση», ενώ καταλήγουν με το ραντεβού για τον επόμενο αγώνα:

«Η επίσημη έναρξη της Άνοιξης «άνοιξε» με τον καλύτερο τρόπο, στον τόπο όπου αναβλύζει η θετική ενέργεια και στον αγώνα που κάθε χρόνο συγκεντρώνει το πιστό, δυνατό, δρομικό του κοινό. Έναν αγώνα βουνού σημείο αναφοράς για όλους τους σπουδαίους αθλητές που έχουν αγωνιστεί στα μονοπάτια του Ταΰγετου. Το ραντεβού για του χρόνου δόθηκε για το 4ήμερο 22-25 Μαρτίου 2024».

Χαρίτσης: Καταπληκτική διαδρομή στην ανεπανάληπτη μανιάτικη φύση…

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες του 12ου Taygetos Challenge (η διοργάνωση δεν έγινε την περασμένη διετία λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό) και ο βουλευτής Μεσσηνίας και πρώην υπουργός, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος μοιράστηκε δημοσίως την εμπειρία του:

«Χαλάλι το αξημέρωτο ξύπνημα!
Η συμμετοχή στον μοναδικό αγώνα ορεινού δρόμου Taygetos Challenge στην Καρδαμύλη άξιζε και με το παραπάνω!

Μια καταπληκτική διαδρομή σε παραδοσιακά καλντερίμια μέσα στην ανεπανάληπτη μανιάτικη φύση.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές του όμορφου αυτού αγώνα που εδώ και δεκατέσσερα χρόνια συντηρούν και προβάλουν τα μονοπάτια της περιοχής ως ιδιαίτερο τμήμα της φυσικής, πολιτισμικής και πλέον αθλητικής κληρονομιάς του τόπου μας!

Μπράβο στους εκατοντάδες συμμετέχοντες!».